Saeima noraida ieceri par īsākiem termiņiem būvatļaujas apstrīdēšanai (3)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Saeima šodien pirmajā lasījumā noraidīja grozījumus Būvniecības likumā, kas paredzēja īsākus termiņus būvatļaujas apstrīdēšanai.

Par balsoja 42 deputāti, pret bija desmit, bet atturējās 36 deputāti.

Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisija trešdien vienojās būvatļauju apstrīdēšanas regulējumu skatīt atsevišķā likumprojektā un lūdza Saeimu to izskatīt steidzamības kārtībā, kas tomēr netika atbalstīts.

Komisijas priekšsēdētājs Vjačeslavs Dombrovskis (RP) norādīja, ka būvatļauju apstrīdēšanas regulējums ir svarīgs faktors nozares ekonomiskajai izaugsmei un investoru piesaistei. Ārvalstu investoru padome Latvijā norādījusi uz būtiskām problēmām šajā jautājumā, Ekonomikas ministrija to ir izvērtējusi un iesniegusi priekšlikumus situācijas uzlabošanai attiecībā uz būvatļauju apstrīdēšanu, uzsvēra Dombrovskis.

Pērn Rīgā tika izsniegtas 1114 būvatļaujas, no tām 15 tika apstrīdētas, kas ir tikai 1,35% no visām izsniegtajām būvatļaujām, deputātus šodien informēja Ekonomikas ministrijas Būvniecības un mājokļu politikas departamenta direktore Ilze Oša. Lai būvatļauju apstrīdēšanas process nevilktos gadiem, kā galveno priekšlikumu Oša minēja iespēju noteikt viena mēneša termiņu būvatļaujas apstrīdēšanai.

Latvijas Pašvaldību savienības un Latvijas Būvnieku asociācijas pārstāvji sacīja, ka pēc būtības šos priekšlikumus atbalsta. Savukārt tieslietu ministra padomniece Baiba Broka (VL-TB/LNNK) pauda viedokli, ka vispirms problēma jārisina pašā pamatā, veicinot sabiedrības iesaisti pilsētas plānojuma veidošanā.

Pašreizējais būvniecības regulējums paredz, ka būvatļaujas apstrīdēšana aptur būvniecības darbus, izņemot nacionālo interešu objektu celtniecībā.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu