Saeima vēl vairāk samazinās savus izdevumus

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Lai vēl vairāk samazinātu Saeimas šā gada budžeta izdevumus, Saeimas frakciju vadītāji vienojušies no 1. jūlija samazināt deputātu atalgojumu, portālu «Apollo» informēja Saeimas Preses dienestā.

Frakciju vadītāji vienojušies, ka deputātu atalgojums tiks samazināts par 20%, par 20% samazinās arī samaksas par Saeimas komisiju sēžu apmeklējumu, kā arī paredzēts atteikties no Saeimas dienesta automašīnu piešķiršanas komisiju vadītājiem.

Jau iepriekš Saeimas deputāti veica grozījumus Saeimas Kārtības rullī, paredzot samazināt deputātiem izmaksājamās kompensācijas. Grozījumi jau šobrīd paredz no 1. jūlija par 20% samazināt kompensācijas par deputātu transporta izdevumiem, bet kompensācijas sakaru izdevumiem noteiktas par 30% mazākas. Savukārt no 1. septembra par 20% tiks samazinātas īres kompensācijas tiem deputātiem, kuri nedzīvo Rīgā un kuriem deputāta pilnvaru realizēšanai jāīrē dzīvojamā telpa vai viesnīca galvaspilsētā.

Samazināts arī pabalsts deputātiem ar tā saukto mīksto mandātu, kas tiek izmaksāts, izstājoties no Saeimas sastāva. Proti, piedāvātie grozījumi paredz no trim līdz vienai mēnešalgai samazināt vienreizējā pabalsta apjomu deputātiem, kuru mandāts izbeidzas sakarā ar to, ka tiek atjaunots mandāts deputātam, kurš atgriežas Saeimā pēc darba valdībā vai Kārtības ruļļa 13. panta trešajā daļā minētā atvaļinājuma.

Saskaņā ar Saeimas Kārtības rulli, atstājot darbu Saeimā, pabalstu nesaņems arī deputāti, kuri šajās vēlēšanās ievēlēti Eiropas Parlamentā.

Kopējais Saeimas budžeta samazinājums 2009. gada budžeta grozījumos ir 2 800 532 latu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu