Saeimas deputāta Nikolaja Kabanova paziņojums (186)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Latvijas Republikas Saeimas

Mandātu, ētikas

un iesniegumu komisijas

priekšsēdētājam Vitālijam Orlovam

Godātais priekšsēdētāja kungs!

Laikā, kad Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijā tiek izskatīts ar mani saistīts iesniegums, es atradīšos ārpus Rīgas, tāpēc lūdzu pieņemt manu rakstisku paziņojumu.

Man rodas priekšstats, ka latviešu nacionālistiem es esmu kļuvis par tādu kā bubuli. Jau ne pirmo reizi mana, valdošo politiķu izpratnē, nestandarta rīcība tiek izmantota, lai radītu nepatiesus un lētus informatīvos paziņojumus, kas nes dividendes etnogrāfiskajiem politiķiem un viņiem pakalpīgajiem, rusofobiju sludinošajiem masu mēdijiem. Tieši mans balsojums jautājumā par cienījama pedagoga atbrīvošanu no amata un ironiska piezīme «Rafaļska lietas» sakarā kļuva par cēloni kārtējam troksnim masu medijos.

Patiešām, nav vairs Latvijā aktuālāku problēmu par deputāta Kabanova organisma stāvokli šī gada 25.septembrī! Taču visas man adresētās apsūdzības nav pierādāmas ne juridiski, ne tehniski, tāpēc es tās noraidu. Vēl jo vairāk, mana rīcība apakškomisijas sēdes laikā bija daudz adekvātāka nekā pārējiem sēdes dalībniekiem. Atšķirībā no šiem šovinistiskās dvingas apdullinātajiem politiķiem, kuri piedāvāja no tiesiskā viedokļa absurdu risinājumu – atņemt Rafaļskim pilsonību, es darbojos likuma ietvaros un saglabājot savu godu, kura nav «stukačiem» ar deputāta mandātu.

Ja deputātu kungiem un kundzēm no valdošajām partijām kārtējo reizi ir radusies vēlēšanās nodemonstrēt savu «nacionālo stāju», tad tās ir viņu tiesības. Kamēr viņiem ir vairākums Saeimā, ar to ir jārēķinās. Varat mani «apzīmogot», taču paturiet prātā, ka ne jūs esat mani darba devēji. Tāpat saviem ideoloģiskajiem ienaidniekiem varu apliecināt, ka vēlētāju vidū manas pozīcijas atbalsts ir daudz lielāks nekā jebkuram no krievvalodīgos vajājošajiem ziņu pienesējiem.

Komentāri (186)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu