Saeimas durvju remonts maksās 1500 latus

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Saeimas nama 20 gadus neremontēto durvju renovācija maksās apmēram 1500 latus, jo ir nepieciešams salabot eņģes, kuras ir nosēdušās, kā arī tikt galā ar negatīvo sāls ietekmi, aģentūru LETA informēja Saeimas Preses dienestā.

Renovācija tiks veikta abām lielajām durvīm - gan tām, kuras atrodas Jēkaba ielā, gan tām, kuras veido izeju uz Klostera ielu. Līdz ar restaurāciju notiks arī «piekrāsošanas darbi».

Kā šodien novēroja aģentūra LETA, Saeimas nama Jēkaba ielas izejas durvis uz kādu laiku bija izņemtas no eņģēm un atstutētas pret Saeimas trepēm. Plānots, ka durvju remonts tiks pabeigts līdz 1.maijam, kad tiek svinēta Latvijas Satversmes sapulces sasaukšanas diena un Darba svētki.

Ēka, kurā tagad darbojas Latvijas Saeima, tika uzbūvēta Vidzemes bruņniecībai 1863.-1867.gadā pēc baltvācu arhitekta Roberta Pflūga un pirmā akadēmiski izglītotā latviešu arhitekta Jāņa Baumaņa projekta, liecina parlamenta mājaslapā ievietotā informācija.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu