Saeimas komisijā izskatīs kolektīvo iesniegumu par PVN samazināšanu pārtikai (21)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: foreverdigital, CC BY-NC-ND 2.0

Saeimas Prezidijs šodien skatīšanai parlamenta Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijai nodeva kolektīvo iesniegumu par pievienotās vērtības nodokļa (PVN) samazināšanu pārtikai, aģentūrai LETA pavēstīja Saeimas Preses dienestā.

Iniciatīvas autors Normunds Grostiņš norāda, ka Latvijā lielai daļai iedzīvotāju tēriņi par pārtiku ir aptuveni trešdaļa no viņu ienākumiem, kas ir ievērojami vairāk nekā citās Eiropas Savienības valstīs, tāpēc pārtikai jānosaka pazemināta PVN likme.

Iniciatīvu par PVN samazināšanu pārtikai portālā «manabalss.lv» atbalstījuši aptuveni 13 400 cilvēku. Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes pārstāvji vēstulē Saeimas sekretāra biedram Jānim Vucānam (ZZS) norāda, ka no 13 407 saņemtajiem personas kodiem trīs nav identificēti un 170 personas kodi neatbilst parakstītāja statusam.

Tāpat konstatēts, ka kolektīvā iesnieguma sarakstā ir persona, kas, kā norādīts, parakstījusies 2012.gadā, bet kura saskaņā ar Iedzīvotāju reģistra informāciju ir mirusi 2011.gadā.

Tiesības iesniegt Saeimā kolektīvos priekšlikumus ir tad, ja tos ir parakstījuši vismaz 10 000 pilsoņu, kuri sasnieguši 16 gadu vecumu.

Komentāri (21)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu