Saeimas komisija: uzņēmumi jāmotivē sasniegt labākus rezultātus

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/Reuters

Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas deputāti otrdien, 2.decembrī, vienojās izveidot darba grupu, kurā kopīgi ar ekspertiem plāno pilnveidot atalgojuma sistēmu valsts un pašvaldību kapitālsabiedrībās, portālam «Apollo» pavēstīja Saeimas preses dienestā.

Saeimā pieņemtais likums par valsts un pašvaldību institūciju amatpersonu un darbinieku atlīdzības sistēmu neregulēs atalgojumu kapitālsabiedrībās, tāpēc komisija gatavos izmaiņas likumā par valsts un pašvaldību kapitāla daļām un kapitālsabiedrībām.

«No vienas puses, jāpārņem liela daļa to principu, kas turpmāk regulēs atalgojumu valsts pārvaldē. No otras puses, jāmeklē risinājumi, kā uzņēmumus motivēt sasniegt labākus darba rezultātus. Turklāt jālūko, lai atalgojums valsts uzņēmumos būtu samērots ar situāciju privātajā biznesā,» skaidroja Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas priekšsēdētājs Vents Armands Krauklis.

Komisijas deputāti vienojās par pamatprincipu, ka atalgojuma robežas būtu jānosaka atkarībā no kapitālsabiedrību lieluma un tā, vai to darbība tiek finansēta no valsts budžeta.

Komisijas deputāte Anna Seile (PS) pauda uzskatu, ka šajos uzņēmumos sociālās garantijas un alga jāsaskaņo ar vienotās atlīdzības sistēmu, taču atkarībā no darbības rezultātiem jāpieļauj arī piemaksas un prēmijas.


KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu