Sagaidīt Jauno gadu pie Brīvības pieminekļa var būt arī bīstami

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Sagaidīt Jauno gadu pie Brīvības pieminekļa var būt arī bīstami, jo vienmēr atrodas cilvēki, kas pieminekļa apkārtnē šauj pašu nopirktās raķetes, kaut arī apkārt ir simtiem cilvēku, raksta «Diena». 

Tā tas bijis arī šogad. Bijis arī tāds tētis, kurš Vērmanes dārzā ļāvis raķetes šaut mazgadīgam bērnam. Redzēti šāvēji ar raķetēm vienā rokā un šampanieša pudeli otrā. Šautas arī signālraķetes.

Aņa atbraukusi no Sanktpēterburgas, jau otro gadu pēc kārtas viņa Jauno gadu sagaida tieši Rīgā, pie Brīvības pieminekļa. Salūts viņai paticis. Ejot uz viesnīcu, viņa parkā sastapusi raķešu šāvējus un pat apstājusies, lai netrāpa viņai, jo raķetes lidojušas tieši cilvēku virzienā.

Rīgas pašvaldības policijas preses sekretāre Inese Tīmane saka, ka policisti sodot tos raķešu šāvējus, kas blīkšķus taisa laikā, kad tas nav atļauts. Savukārt svētku laikā raķetes šaut drīkst, protams, ja cilvēks ir «normas, pieklājības un saprāta robežās». Sūdzības par tādiem raķešu šāvējiem, kas būtu apdraudējuši garāmgājējus, policijā šajā gadumijā nav saņemtas. 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu