Saistībā ar darbinieka nāvi «Rīgas kuģu būvētavā» neviens nav saukts pie atbildības

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Saistībā ar darbinieka nāvi «Rīgas kuģu būvētavā» neviena persona nav saukta pie administratīvās atbildības, aģentūrai LETA pastāstīja Valsts darba inspekcijas (VDI) pārstāvis Aivis Vincevs.

Vincevs stāstīja, ka šādu lēmumu VDI pieņēmusi, rūpīgi izvērtējot visus izmeklēšanas materiālus. Vienlaikus viņš uzsvēra, ka Valsts policija ir ierosinājusi kriminālprocesu, lai izmeklētu, vai par šo nelaimes gadījumu darbā kāda persona nav saucama pie atbildības krimināllikuma kārtībā.

Kā ziņots, 17.maijā «Rīgas kuģu būvētavā» notika negadījums, kurā bojā gāja viesstrādnieks no Ukrainas, kas strādāja uzņēmuma teritorijā. Sīkākus notikušā apstākļus uzņēmums neatklāja.

VDI konstatēja gan trūkumus darba vietā, gan arī secināja, ka nelaimes brīdī vīrietis atradies neparedzētā vietā.

Kā iepriekš aģentūrai LETA pastāstīja Vincevs, lietas izmeklēšanu apgrūtinājis fakts, ka nelaimei nav tiešu aculiecinieku, tomēr ir skaidrs, ka nelaimes brīdī sabrukusi un vīrietim virsū uzkritusi kāda konstrukcija.

«Katru vasaru piesaistām viesstrādniekus, taču viņi nav «Rīgas kuģu būvētavas» darbinieki, lai gan veic uzņēmumam nepieciešamos darbus. Ar viesstrādnieku nolīgšanu nodarbojas cits uzņēmums, kurš veic arī drošības instruktāžu un atbild par darba drošību,» iepriekš sacīja «Rīgas kuģu būvētavas» izpilddirektors Einārs Buks.

Kuģu būvētava specializējas kuģu, zvejas laivu, kabotāžas prāmju, palīgpeldierīču būvē un remontā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu