Saistībā ar Minskas teroraktu pratinās bijušo parlamenta spīkeri

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/AP

Bijušais Baltkrievijas Augstākās padomes priekšsēdētājs Mječislavs Gribs izsaukts uz Minskas prokuratūru saistībā ar 11.martā galvaspilsētas metro notikušo teroraktu.

«Mani izsauc uz prokuratūru šodien plkst.11,» apliecināja pats eksspīkers.

No prokuratūras Gribam piezvanījusī amatpersona apliecināja, ka viņš tiek izsaukts saistībā ar sprādziena lietu.

Bijušais Augstākās padomes priekšsēdētājs sacīja, ka dosies uz prokuratūru bez advokāta.

Arī Minskas Pilsētas prokuratūras oficiālais pārstāvis Sergejs Balaševs apstiprināja, ka Gribs izsaukts uz prokuratūru liecinieka statusā.

Sprādzienā 11.aprīļa vakarā Minskas metro stacijā «Oktjabrjskaja» dzīvību zaudēja 13 cilvēki, bet aptuveni 200 tika ievainoti.

Traģiskajā teroraktā Minskas metro vainojama pati Baltkrievija, kas pārlieku padevusies Rietumu spiedienam, pieļaujot «slimīgu» demokrātijas attīstību valstī, ceturtdien sacīja Baltkrievijas prezidents Aleksandrs Lukašenko.

«Mēs paši vien par to esam atbildīgi,» ikgadējā uzrunā par stāvokli valstī deputātiem sacīja Lukašenko.

Kā vēl pirmdien vēstīja tīmekļa medijs «Life News», sprādzienu Minskas metro organizējuši trīs traktoru rezerves daļu rūpnīcas atslēdznieki no Vitebskas.

Baltkrievijas drošības struktūru pārstāvji uzskata, ka teroraktu organizēja klasesbiedri no Vitebskas - 25 gadus vecais Dmitrijs Konovalovs, Vlads Kovaļovs un kāds 28 gadus vecais Medvedevs, vēstīja «Life News».

Pratināšanā Konovalovs, Kovaļovs un Medvedevs atzina savu vainu terora akta sarīkošanā Minskas metro, vēstīja izdevums. Viņi uzņēmušies atbildību arī par sprādzienu Minskā 2008.gada jūlijā un diviem sprādzieniem Vitebskā 2005.gadā.

13.aprīlī Baltkrievijas prezidents Lukašenko paziņoja, ka terorakts Minskas metro ir atklāts. Viņš arī uzdeva tiesībsargājošajām iestādēm nopratināt opozīcijas politiķus saistībā ar sprādzienu metro. Lietā par terora aktu aizturēti pieci cilvēki. Kā ziņo Baltkrievijas Valsts Drošības komiteja, viens no motīviem, kas pamudinājis terora akta veicējus uz noziegumu, esot bijis naids pret cilvēkiem.

Baltkrievijas tiesībsargājošo struktūru darbinieki secinājuši, ka aizdomās par sprādziena sarīkošanu Minskas metro turētajiem nav psihisku noviržu, trešdien apliecināja Iekšlietu ministrijas amatpersonas.

«Nav pamata runāt par aizturēto psihiskajām novirzēm,» teikts ministrijas izplatītajā paziņojumā.

«Diviem no aizturētajiem jau kopš skolas gadiem bija vērojama nosliece uz ķīmiju. Tieši šajā priekšmetā aizturētie bija teicamnieki, vienlaikus zināšanas citās jomās tikušas vērtētas kā visai viduvējas. Turklāt viens no aizdomās turamajiem vairākkārt kļuvis par ķīmijas olimpiāžu uzvarētāju. Diemžēl savas zināšanas šajā sarežģītajā priekšmetā jaunieši nolēma ievirzīt sprāgstvielu izpētē,» norādīja ministrijā.

Citu rakstura īpašību vidū skolotāji un bijušie klasesbiedri norādījuši uz abu puišu noslēgtību, kas parādījusies jau kopš bērnības. «Nav izslēgts, ka šādas uzvedības iemesls bijis pārciesta psiholoģiskā trauma,» uzskata ministrijā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu