Saistībā ar notikumiem Ukrainā ASV viceprezidentam bijusi telefonsaruna ar Latvijas prezidentu (47)

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

ASV viceprezidents Džo Baidens trešdien piezvanīja Latvijas Valsts prezidentam Andrim Bērziņam, lai apspriestu Krievijas iebrukumu Ukrainai piederošajā Krimā, kas izraisījis satraukumu Krievijas kaimiņvalstīs.

Baidens un Bērziņš šajā telefonsarunā «pauda nopietnas bažas par Krievijas īstenoto skaidro Ukrainas suverenitātes un teritoriālās integritātes pārkāpumu un apsprieda, kā vislabāk panākt mierīgu risinājumu», paziņoja ASV Baltā nama administrācija.

«[ASV] viceprezidents apliecināja Savienoto Valstu ilgstošo un nepārtraukto uzticību mieram un drošībai Baltijas reģionā,» teikts Baltā nama paziņojumā par šo sarunu.

ES un NATO dalībvalstī Latvijā ir liela krievu minoritāte. Viens no Krievijas minētajiem attaisnojumiem iebrukumam Krimā bija tur dzīvojošo krievu drošības garantēšana.

Baidena telefonsaruna ar Latvijas prezidentu bija ASV prezidenta Baraka Obamas administrācijas jaunākā vēršanās pie Austrumeiropas valstīm, mēģinot pa diplomātiskiem kanāliem panākt krīzes atslābumu Ukrainā.

Komentāri (47)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu