Saistībā ar PVN likmes samazināšanu par santīmu samazina degvielas cenas

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Saistībā ar pievienotās vērtības nodokļa likmes (PVN) samazināšanu no 22% uz 21% degvielas tirgotāji šodien samazinājuši degvielas cenas par vienu santīmu.

«Statoil» degvielas uzpildes stacijās (DUS) 95.markas benzīna cena šodien ir 92,9 santīmi par litru iepriekšējo 93,9 santīmu vietā, savukārt 98.markas benzīns maksā 95,9 santīmus par litru iepriekšējo 96,9 santīmu vietā. Dīzeļdegvielas cena «Statoil» DUS 25.jūnijā maksā 87,9 santīmus par litru iepriekšējo 88,9 santīmu vietā, liecina uzņēmuma sniegtā informācija.

«Neste Latvija» («Neste») mārketinga un klientu attiecību vadītāja Ilze Pērkone biznesa portālu «Nozare.lv» informēja, ka uzņēmuma DUS cena kopš pusnakts samazināta par santīmu. Līdz ar to 25.jūnijā 95.markas degvielas cena lielākajā daļā «Neste» DUS ir 91,7 santīmi par litru, 98.markas degvielas cena - 94,7 santīmi par litru, bet dīzeļdegviela tagad maksā 86,7 santīmus par litru.

Gan Pērkone, gan SIA «Latvija Statoil» sabiedrisko attiecību konsultante Ieva Stūre aģentūrai LETA apliecināja, ka degvielas cenas samazinātas saistībā ar PVN likmes samazināšanu.

Latvijas lielākie degvielas tirgotāji jau pirmdien, 25.jūnijā, samazināja degvielas cenas par santīmu, bet vēl iepriekš degvielas cenas par vienu santīmu pazemināta pirms Līgo svētkiem - 22.jūnijā.

Kā ziņots, no šodienas Latvijā par vienu procenta punktu - no līdzšinējiem 22% uz 21% - tiek samazināta pamata PVN likme.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu