Šajā mācību gadā katram skolēnam <i>sekos</i> 679 lati

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: CC Licence

Šajā mācību gadā pēc principa «nauda seko skolēnam» par katru izglītojamo maksās 679 latus, kas ir par 48 santīmiem vairāk nekā pagājušajā mācību gadā, informēja Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) Komunikācijas nodaļā.

Mērķdotācijas aprēķins veikts, pamatojoties uz pašvaldību ievadīto un apstiprināto informāciju Valsts izglītības informācijas sistēmā (VIIS) par skolēnu skaitu izglītības pakāpē attiecīgajā teritorijā un izglītības iestādē īstenotajām mācību programmām.

Šodien IZM izveidotā komisija, kurā darbojas pārstāvji no IZM, Latvijas Pašvaldību savienības, Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrības un Latvijas Izglītības vadītāju asociācijas, apstiprināja mērķdotācijas sadalījumu pašvaldību izglītības iestādēs nodarbināto pedagogu darba samaksai un valsts sociālās apdrošināšanas obligātajām iemaksām šā gada četriem mēnešiem.

Mērķdotācijas apmērs pašvaldību pamata un vispārējās izglītības iestādēs nodarbināto pedagogu darba samaksai no šī gada septembra līdz decembrim ir 46 311 836 lati. IZM sagatavoto rīkojuma projektu par mērķdotācijas sadali valdībā plānots apstiprināt nākamajā otrdienā, 27.septembrī.

Lai sniegtu atbalstu pašvaldībām ar ļoti zemu skolēnu blīvumu, finansējuma aprēķināšanai piemēro skolēnu blīvuma koeficientu 1,3 tajās administratīvajās teritorijās, kurās skolēnu skaits vispārizglītojošās dienās skolās ir vienāds vai mazāks par 0,3 skolēniem uz vienu kvadrātkilometru. Blīvuma koeficients šajā mācību gadā tiks piemērots astoņiem novadiem - Amatas, Burtnieku, Ciblas, Jēkabpils, Pāvilostas, Rucavas, Rugāju un Ventspils novadam.
Šonedēļ visām pašvaldībām IZM nosūtīs informāciju par mērķdotācijas apmēru, kā arī pārskaitīs septembrim nepieciešamo finansējumu pedagogu darba samaksai un valsts sociālās apdrošināšanas obligātajām iemaksām. Septembra sākumā IZM republikas pilsētu/novadu kontos pārskaitīja daļu no septembrim nepieciešamā finansējuma pedagogu darba samaksai un valsts sociālās apdrošināšanas obligātajām iemaksām. Pārskaitījuma apmērs atbilst vienai trešajai daļai no iepriekš apstiprinātās mērķdotācijas apmēra vienam mēnesim.

Kā ziņots, no 2011.gada 1.septembra nav izmaiņu saistībā ar pedagogu atalgojumu un aprēķina metodika nav mainīta. Dotācijas pašvaldības izglītības iestāžu un privāto izglītības iestāžu pedagogu darba samaksai tiek aprēķinātas un sadalītas pēc vienotiem principiem, ņemot vērā skolēnu skaitu izglītības pakāpē attiecīgajā teritorijā un izglītības iestādē īstenotās mācību programmas.

Šajā mācību gadā Latvijas vispārizglītojošajās skolās dienas, vakara un neklātienes programmās mācās 218 539 skolēni, kas salīdzinājumā ar pagājušo gadu ir par 10 500 skolēniem mazāk.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu