Sāk kriminālprocesu par «Molotova kokteiļa» mešanu « narkotiku» tirgotavā (17)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Valsts policija sākusi kriminālprocesu par degmaisījuma pudeles mešanu «legālo narkotiku» tirgotavā Rīgā.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka naktī uz pirmdienu Rīgā, Slokas ielā, kāda veikala skatlogā iemesta degmaisījuma pudele. Veikalā tobrīd bija pārdevēja - 1957.gadā dzimusi sieviete -, kura, baidoties no demolētājiem, ārā negāja, tāpēc viņa saindējās ar degšanas produktiem.

Valsts policijas Sabiedrisko attiecību nodaļas pārstāvis Toms Sadovskis aģentūrai LETA apstiprināja, ka šajā tirgotavā bija iespējams iegādāties augu izcelsmes maisījumus.

Policija par šo gadījumu sākusi kriminālprocesu pēc Krimināllikuma nodaļas par noziegumiem pret īpašumu.

Tāpat ar šo konkrēto tirgotavu policijā turpinās izmeklēšana iepriekš sāktā kriminālprocesā par iespējamu aizliegtu vielu tirdzniecību. Policija šobrīd gaida atsavināto vielu ekspertīžu rezultātus.

Policija šonedēļ izplatītajā preses paziņojumā norāda, ka pēdējā laikā Rīgas reģionā konstatēti vairāki gadījumi, kad deguši tā dēvēto legālo narkotiku veikaliņi. Šie ugunsgrēki varētu būt skaidrojami ar tirgus dalīšanu starp rūpala uzturētājiem.

Pēdējā laikā notikušie ugunsgrēki varētu būt skaidrojami ar tirgus dalīšanu starp neaizliegto psihotropu vielu tirgotājiem, jo konkurence deviņu mēnešu laikā ir faktiski dubultojusies - gada sākumā Rīgā bija 27 šo vielu tirgotavas, taču šobrīd policijai ir zināmas 54 šādas tirgotavas, stāstīja Valsts policijas Rīgas reģiona Kriminālpolicijas priekšnieks Andrejs Sozinovs.

Šobrīd visus kriminālprocesus, kuros degušas šīs tirdzniecības vietas, no iecirkņiem pārņem Rīgas Kriminālpolicijas pārvalde, jo tie varētu būt saistīti ar tirgus pārdali. Arī nozieguma izdarīšanas rokraksts visos gadījumos ir vienāds, taču atšķiras sekas - dažos gadījumos radīti lielāki, taču citos mazāki bojājumi.

Policija iesaistījusi lielus resursus cīņā ar psihotropo vielu tirdzniecību. Konkurence varētu būt saasinājusies arī tādēļ, ka policija regulāri veic pārbaudes un apgrūtina šo tirgotavu darbu - šogad deviņu mēnešu laikā Rīgas reģionā veiktas 387 pārbaudes, un to laikā noformēts aptuveni 1000 administratīvo pārkāpumu protokolu. Tāpat deviņu mēnešu laikā atsavināti aptuveni 10 000 iepakojumu ar aizdomīgām vielām, daļai šo vielu ekspertīžu rezultāti vēl tiek gaidīti.

Komentāri (17)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu