Sāk māju pārvaldnieku reģistrāciju Pārvaldnieku reģistrā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: «Apollo»

Ekonomikas ministrija aicina dzīvojamo māju pārvaldniekus iesniegt nepieciešamos dokumentus reģistrācijai Pārvaldnieku reģistrā. Ar 2012.gada 1.janvāri dzīvojamo māju pārvaldniekiem ir jāreģistrējas Pārvaldnieku reģistrā, ko paredz Dzīvojamo māju pārvaldīšanas likums, portālu «Apollo» informēja Ekonomikas ministrijas Sabiedrisko attiecību nodaļas pārstāve Elita Rubesa-Voravko.

Dzīvojamo māju pārvaldniekiem ir jāiesniedz Ekonomikas ministrijā iesniegums par reģistrāciju dzīvojamo māju pārvaldnieku reģistrā, kā arī dokumentu, kas apliecina pārvaldnieka vai tā darbinieku kvalifikāciju (apliecinātu kopiju). Minētos dokumentus iespējams iesniegt, ierodoties Ekonomikas ministrijā personīgi, nosūtot pa pastu vai elektroniski (elektroniski parakstītu atbilstoši normatīvajiem aktiem par elektronisko dokumentu noformēšanu).

Reģistrā tiks apkopota būtiskākā informācija par tiem pārvaldniekiem, kuri darbojas vai vēlas darboties dzīvojamo māju pārvaldīšanas tirgū, kā arī par dzīvojamām mājām, kuras pārvalda attiecīgais pārvaldnieks un šī pārvaldnieka un viņa darbinieku kvalifikāciju.

Reģistra informācija būs publiski pieejama Ekonomikas ministrijas mājas lapā internetā, lai ikviens varētu iepazīties ar reģistra ierakstiem un tajā iesniegtajiem dokumentiem, nodrošinot vispusīgu informāciju par pārvaldniekiem gan dzīvojamo māju īpašniekiem, gan arī valsts un pašvaldību institūcijām.

Pārvaldnieks vai persona, kura vēlas piedāvāt pārvaldnieka pakalpojumus, tiks reģistrēta Reģistrā, ja iesniegtais iesniegums būs aizpildīts pilnīgi un tajā norādītās ziņas būs patiesas.

Reģistru veido un uztur Ekonomikas ministrija saskaņā ar Ministru kabineta 2011.gada 3.maija noteikumiem Nr. 343 «Dzīvojamo māju pārvaldnieku reģistra vešanas un aktualizēšanas noteikumi».

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu