Sākas dalībnieku reģistrācija 2014. gada «Nordea» Rīgas maratonam (3)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Šodien, 18.septembrī oficiāli tiek uzsākta dalībnieku reģistrācija 2014. gada «Nordea» Rīgas maratonam, aģentūru LETA informēja rīkotāju pārstāve Inese Ķīkule.

Jau tradicionāli «Nordea» Rīgas maratons reģistrāciju uzsāk astoņus mēnešus pirms pasākuma, lai dotu iespēju un laiku dalībniekiem izvēlēties un sagatavoties atbilstošākajai distancei.

Dalībai maratonā ir iespējams pieteikties līdz nākamā gada 17. maijam, piesakoties oficiālajā mājaslapā «Nordearigasmaratons.lv» un «Nordea» bankas klientu apkalpošanas centros visā Latvijā. Kā jau ierasts, pasākuma ģenerālsponsors «Nordea» banka visiem saviem klientiem līdz 2014. gada 30. aprīlim piedāvā iespēju pieteikties ar 10% atlaidi no dalības maksas.

Pieteikties visizdevīgāk ir līdz šī gada 31. decembrim, kad dalības maksa ir viszemākā. Kā tradīcija palikusi arī organizatoru nodrošinātā bezmaksas reģistrācija visiem 2013. gada pasākuma vecuma grupu pirmās līdz trešās vietas ieguvējiem, dalībniekiem, kuri dzimuši pirms 1949. gada 18. maija, kā arī visiem tiem maratonistiem, kas piedalījušies visos 23 iepriekšējos Rīgas maratonos.

Nākamā gada 18. maijā «Nordea» Rīgas maratons notiks jau 24. reizi. Sagaidāms, ka pasākums jau trešo reizi notiks ar Starptautiskās Vieglatlētikas federācijas (IAAF) «Bronzas» kvalifikācijas zīmi. «Nordea» Rīgas maratons joprojām ir vienīgais Ziemeļeiropā un viens no 50 maratoniem pasaulē, kas saņēmis šo prestižo kvalitātes vērtējumu, nosakot augstas prasības dalībnieku komforta un trases infrastruktūras nodrošināšanā, kā arī garantējot augsta līmeņa sportiskos rezultātus un pasaules līmeņa elites skrējēju dalību.

Šīgada 19. maijā «Nordea» Rīgas maratons pulcēja 22 020 dalībniekus no 65 pasaules valstīm. Sagaidāms, ka 2014. gadā pasākuma starptautiskā atpazīstamība pieaugs vēl ievērojamāk, pateicoties pasākuma ietveršanai Eiropas Kultūras galvaspilsētas programmā.

Nākamgad dalībnieku izvēlei būs pieejamas četras distances - maratona distance (42 kilometri), pusmaratona distance (21 kilometrs), desmit un piecu kilometru distances. Savukārt visi komandu dalībnieki varēs savus rezultātus salīdzināt popularitāti jau ieguvušajā «Lattelecom» komandu kausa izcīņā.

Pašlaik sadarbībā ar Rīgas domes Satiksmes departamentu un atbildīgajiem dienestiem rīkotāji aktīvi strādā, lai atrastu risinājumu, kas trasi padarītu vēl centrālāku, skaistāku un atbilstošāku Eiropas Kultūras galvaspilsētas programmas pasākuma statusam, saglabājot esošo starta un finiša vietu 11. novembra krastmalā.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu