Sākas Eirovīzijas kaislības muzikālajā cīņā (13)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Jau otrdienas vakarā pulksten 22.00 ar pirmā pusfināla tiešraidi no Zviedrijas, Malmes, LTV1 atklās Eirovīzijas nedēļu.

Latvijas pārstāvji - grupa «PeR» - starptautisko dziesmu konkursu ieskandinās ar pirmo kārtas numuru otrajā pusfinālā ceturtdien, 16. maijā, pulksten 22.00, bet finālistus tiešraidē būs iespēja vērot sestdien, 18. maijā, pulksten 22.00.

Pirmajā pusfinālā uzstāsies Austrijas, Igaunijas, Slovēnijas, Horvātijas, Dānijas, Krievijas, Ukrainas, Nīderlandes, Melnkalnes, Lietuvas, Baltkrievijas, Moldovas, Īrijas, Kipras, Beļģijas un Serbijas pārstāvji.

Savukārt otrajā pusfinālā par ceļazīmēm uz finālu cīnīsies Latvija, Albānija, Gruzija, Malta, Armēnija, Grieķija, Norvēģija, Azerbaidžāna, Ungārija, Rumānija, Bulgārija, Islande, Sanmarīno, Maķedonija, Izraēla un Šveice.

Pa desmit valstīm no katra pusfināla iekļūs lielajā finālā, kur šīm valstīm piebiedrosies tā saucamais «lielais piecinieks» – Francija, Itālija, Vācija, Spānija, Lielbritānija un konkursa rīkotājvalsts Zviedrija.

LIETUVAS PĀRSTĀVIS

IGAUNIJAS PĀRSTĀVE

Eirovīzijas dziesmu konkursa Nacionālo atlasi Latvijas Televīzija arī šogad organizēja sadarbībā ar ilggadējiem sadarbības partneriem – Ventspils pilsētu un Ventspils attīstības aģentūru, kuri jau trīspadsmito gadu sniedz neatsveramu atbalstu Starptautiskajam dziesmu konkursam, kas ir nozīmīgs Latvijas mūziķiem un visai sabiedrībai.

2013.gada Eirovīzijas dziesmu konkursa Starptautiskais fināls notiks 18. maijā Zviedrijas pilsētā Malmē. Latvija startēs otrajā pusfinālā 16.maijā. Abi pusfināli un fināls tiešraidē būs redzami LTV1.

Komentāri (13)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu