Sāks RVR mantas izsolīšanu pa daļām (6)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Andrejs Baburovs/LETA

Februārī plānots sākt «Rīgas Vagonbūves rūpnīcas» (RVR) mantas izsoli pa daļām, otrdien ziņo telekompānija LNT.

RVR, ieķīlājot mantu, no šobrīd likvidējamās AS «Latvijas Krājbanka» aizņēmās vairāk nekā 10 miljonus eiro. Oktobrī plānotā «Latvijas Krājbankas» prasījuma tiesību pret RVR izsole nenotika, jo interesenti nebija iemaksājuši noteikto nodrošinājumu, tādēļ nolemts pa daļām sākt pārdot RVR mantu.

Pirmā izsole paredzēta 17.februārī, kad iecerēts pārdot 49% vagonu remonta centra «Zasulauks» akciju. Šajā centrā tika remontēti pasažieru vilcieni.

Administratori uzskata, ka «Zasulauks» nav tieši saistīts ar RVR darbību un šo akciju pārdošana neietekmēs pašu ražošanas uzņēmumu.

«Zasulauka» akcijas plānots pārdot par 1,7 miljoniem eiro. Pirmpirkuma tiesības uz akcijām ir AS «Pasažieru vilciens», kam pieder 51% vagonu remonta centra akciju. LNT noskaidroja, ka «Pasažieru vilciens» akciju iegādi vērtēs, kad būs zināmi izsoles nosacījumi.

Kas būs nākamā pārdošanai izliktā RVR manta, nav zināms. Administrators vērtēs, kādi būs pirmās izsoles rezultāti, un lems par tālāko rīcību.

Kā ziņots, RVR sarunas ar likvidējamās AS «Latvijas Krājbanka» administratoru SIA «KPMG Baltics» par RVR izsniegtā kredīta pārfinansēšanu nedeva rezultātus, tāpēc «Latvijas Krājbankas» prasījuma tiesības pret RVR bija plānots nodot izsolē citām finanšu institūcijām.

«Latvijas Krājbankai» pieder prasījuma tiesības pret RVR 9 608 105,26 latu (13,7 miljonu eiro) apmērā.

Kā liecina «Firmas.lv» informācija, 2012.gadā RVR apgrozījums bija 1,8 miljoni eiro. Uzņēmums strādāja ar 1,9 miljonu eiro zaudējumiem.

Komentāri (6)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu