Sāksies pieteikšanās LU Fonda mecenātu stipendijām (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Toms Grīnbergs, LU Preses centrs

1.septembrī sāksies pieteikšanās Latvijas Universitātes (LU) Fonda mecenātu stipendijām 2013./2014.akadēmiskajam gadam. Lai piedalītos stipendiju konkursā, pretendentiem jāaizpilda elektroniska pieteikuma anketa mājas lapā [s:45772]. Pieteikšanās noritēs līdz 1. oktobrim.

Studentiem ir iespējams pieteikties dažādām stipendijām, kas paredzētas gan LU, gan citu augstskolu spējīgākajiem, motivētākajiem un sekmīgākajiem (vidējā atzīme vismaz 7,5 balles) studentiem. Vienas stipendijas apjoms ir no 1000 līdz 7000 latiem gadā. Kopējais izsludināto stipendiju apjoms ir 150 000 latu, par piešķirto stipendiju skaitu lems stipendiju komisijas.

LU dižmecenāta Kristapa Morberga stipendijas piešķirs par kopējo summu 35 000 lati. Uz stipendijām var pretendēt LU studenti, tāpat K.Morberga stipendijas iegūs Rīgas Tehniskās universitātes studenti.

No 1. septembra studentiem ir iespēja pieteikties LU Fonda administrētajām «Novadu stipendijām»: Jelgavas novada pašvaldībā deklarēti jebkuras Latvijas augstskolas pirmā kursa studenti jau otro gadu var pieteikties Jelgavas novada pašvaldības stipendijai, tāpat jebkuras Latvijas augstskolas pirmā kursa studenti, kuri ir deklarēti Saldus novada pašvaldībā, var pretendēt uz jauno Saldus novada pašvaldības stipendiju «Medusmaize», notiks arī pieteikšanās Salaspils novada pašvaldības stipendijai, kura paredzēta Salaspils novada pašvaldībā deklarētajiem jebkuras Latvijas augstskolas pirmā kursa studentiem.

Šogad LU Fonds piedāvā iespēju pieteikties 3 jaunām Jauno pētnieku stipendiju programmas stipendijām:LU Juridiskās fakultātes bakalaura un maģistra studenti var pieteikties Gunāra un Ināras Blumbergu stipendijai, Juridiskās fakultātes maģistrantūras studenti var pretendēt arī uz Administratoru asociācijas stipendiju, savukārt LU Datorikas fakultātes studentiem šogad būs iespēja pieteikties «4finance» IT pētniecības stipendijai.

Centīgākie un motivētākie eksakto zinātņu studenti aicināti pieteikties Jāņa Priedkalna Medicīnas zinātņu pētniecības fonda stipendijai, kas paredzēta studentiem, kuri ir iesaistīti neiroloģijas pētījumos, prioritāri neiro-endokrinoloģijas nozarē, LU Fizikas un matemātikas fakultātes studentiem ir iespēja pieteikties «Sidrabe» cietvielu fizikas stipendijai, Savukārt «Olainfarm» stipendijai aicināti pieteikties LU Ķīmijas fakultātes studenti.

Labākie humanitāro zinātņu studenti var pretendēt uz Profesora Ernesta Felsberga piemiņas stipendiju, kas paredzēta maģistrantūras studentiem, Modra K.Gulbja piemiņas stipendiju, Žaņa Lapuķa piemiņas stipendiju, LELBĀL Rītdienas fonda stipendiju un «Adverbum» stipendiju, kuras domātas studentiem, sākot no otrā kursa. Šogad uzņēmums «Adverbum» piedāvā stipendiju gan Teoloģijas, gan Vēstures un filozofijas, gan Humanitāro zinātņu fakultātes studentiem, kā arī jau otro gadu LU Humanitāro zinātņu fakultātes Sastatāmās valodniecības un tulkošanas nodaļas studentam ir iespēja pieteikties «AdVerbum» tulkošanas stipendijai.

Labākajiem sociālo zinātņu studentiem ir iespēja pieteikties Latvijas Zvērinātu notāru padomes stipendijai un Zvērinātu advokātu biroja «Sorainen» stipendijai LU Juridiskās fakultātes studentiem, kā arī Valpro stipendijai, kas paredzēta gan LU Ekonomikas un vadības fakultātes studentiem, gan LU Ķīmijas un Datorikas fakultāšu studentiem. Jau otro gadu LU Sociālo zinātņu fakultātes jaunās maģistra studiju programmas «Diplomātija» studentiem būs iespēja pieteikties «Vēstnieka Andreja Pildegoviča stipendijai», kura paredzēta centīgiem un talantīgiem studentiem, kuriem ir interese nākotnē kalpot Latvijas diplomātiskajā korpusā.

www.fonds.lv

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu