«Saktas» puķu tirdziņam būvēs jaunus paviljonus

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

[s:37423] būvēs jaunus paviljonus - to otrdien nolēma Rīgas dome.

Šā gada aprīlī tiks izsludināts iepirkumu konkurss, kurā noskaidros lētāko piedāvājumu. Būvniecības darbus plānots sākt jūnijā un pabeigt jau septembrī. Būvniecības laikā dome sola visiem tirgotājiem nodrošināt tirdzniecības vietu izveidi blakus teritorijās.

Tāpat dome nolēma nodot pašvaldības SIA «Rīgas nami» pārvaldīšanā un apsaimniekošanā divus zemesgabalus Tērbatas ielā, Vērmanes dārza malā, 1240 un 530 kvadrātmetru platībā.
Jaunās ēkas būs izteikti caurspīdīgas - sienas un daļēji arī jumts būs veidots no stikla. Divās paviljona ēkās tiks izvietotas 16 un 14 tirdzniecības vietas. Tajās tiks ierīkota ūdensapgāde un kanalizācijas noteku sistēma, lai tirgotājiem turpmāk vairs nebūtu pašiem jānes ūdens puķēm un pēc tam tas jāizlej parkā. Tāpat jaunais tirdziņš tiks aprīkots ar ugunsdrošības signalizāciju un ugunsdzēsības hidrantiem, paviljonos būs klimata kontrole, lai nodrošinātu puķu tirgotājiem piemērotus apstākļus arī ziemā.

Jaunie paviljoni būs īstermiņa būves ar piecu gadu ekspluatācijas termiņu. Nomas maksa par vienu tirdzniecības vietu noteikta 265 lati mēnesī (ieskaitot PVN).

«Rīgas namu» valdes priekšsēdētājs Kārlis Kavacs informēja, ka būvlaukuma sagatavošanas un uzturēšanas darbi, celtniecības darbi un inženierkomunikāciju ierīkošana varētu izmaksāt 571 272 latus (ieskaitot pievienotās vērtības nodokli (PVN)), taču galīgās izmaksas būs zināmas pēc iepirkumu konkursa beigām, kas varētu tikt izsludināts šā gada aprīlī. Projekta īstenotājs ir pašvaldības SIA «Rīgas nami».

Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks, Pilsētas īpašuma komitejas vadītājs Andris Ameriks (LPP/LC), komentējot lēmumu, iepriekš atzīmēja, ka līdz ar to ir radītas garantijas vēsturiskās puķu tirdzniecības vietas saglabāšanai.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu