Sākusies biļešu iepriekšpārdošana uz festivālā «Via Baltica» koncertiem

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Visās «Biļešu paradīzes» tirdzniecības vietās un internetā «bilesuparadize.lv» sākusies biļešu iepriekšpārdošana uz festivāla «Via Baltica» koncertiem, kuri no 10. līdz 23. augustam norisināsies Liepājā. Vieni no labākajiem Baltijas valstu, kā arī Vācijas un Krievijas mūziķiem atskaņos mūziku dažādām klausītāju gaumēm, sākot no kamermūzikas klasikas līdz pat izcilākajiem Baltijas valstu komponistu darbiem. Festivāls veltīts vēsturiskās akcijas «Baltijas Ceļš» atcerei. 

Latviju pārstāvēs tādi klausītāju iemīļoti mūziķi kā Dita Krenberga, Ints Dālderis, Eva Bindere, Aina Kalnciema, orķestra Sinfonietta Rīga Stīgu kvartets un citi. Spožāko festivāla zvaigžņu vidū solās būt arī klarnetists Endijs Mails no Vācijas un alta spēles virtuozs Maksims Novikovs. Atsevišķi festivāla pasākumi šogad tiks veltīti arī pašiem mazākajiem klausītājiem un jaunajiem mūzikas talantiem. 

Festivāla ietvaros jau no 2. augusta liepājniekiem un pilsētas viesiem būs apskatāma sadarbībā ar Ārlietu ministriju un Liepājas muzeju veidotā foto izstāde «Baltijas ceļš, kurš izmainīja pasauli». Savukārt mūzikas nozares profesionāļus pulcēs festivāla ietvaros rīkotā konference.

Šobrīd pieejamas biļetes uz pieciem festivāla koncertiem:

  • 10. augustā festivāla atklāšanas koncertā piedalīsies trīs izcilas latviešu mūziķes Aina Kalnciema (klavesīns), Dita Krenberga (flauta), Inga Sunepa (čells).
  • 15. augustā jauna muzikāla vienība AKE TRIO (Edgars Raginskis/ klavieres, Kārlis Klotiņš/ Čells, Arvīds Zvagulis/ vijole) piedāvās atzīmēt kamermūzikas tēva Jozefa Haidna 280 dzimšanas dienu un Pētera Plakida jubileju ar dzīvespriecīgu koncertu Sveiciens jubilejās. 
  • 17. augustā pirmo reizi Latvijā klausīsimies spožu mūziķu starptautisku projektu «Aureum Tempus Ensembe». Tajā piedalās vijolniece Eva Bindere, alta spēles meistars Maksims Novikovs, par robežu nojaucēju mūzikā dēvētais klarnetists Endijs Mails un daudzu starptautisku konkursu laureāte pianiste Anastasija Drančuka.
  • 18. augusta koncerta vadmotīvs ir Kurzeme. Kurzemē dzimuši un strādājoši mūziķi atskaņos Kurzemes komponistu darbus. Selga Mence, Pēteris Vasks, Agris Engelmanis, Ēriks Ešenvalds, Oleksijs Demčenko lieliskās pianistes Agnese Egliņas un liepājnieku izveidotā pūšaminstrumentu kvinteta atskaņojumā.
  • 23. augustā festivāla noslēgumā klausītājus priecēs orķestra Sinfonietta Rīga stīgu kvartets un klarnetists Ints Dālderis ar vienu no visu laiku skaistākajiem kamermūzikas paraugiem – Mocarta Klarnetes kvintetu, Arvo Perta, Artūra Grīnupa un Romualda Kalsona mūziku.

Biļetes iegādājamas biļešu paradīzes kasēs visā Latvijā un internetā «bilesuparadize.lv». Biļešu cenas – sākot no Ls 3. Cena pieaugs festivāla koncertiem tuvojoties. 

Ar festivāla jaunumiem iespējams iepazīties organizācijas VIA CULTURA mājas lapā «viacultura.lv». Festivāla aktualitātēm iespējams sekot arī sociālajos tīklos: «draugiem.lv/viabaltica», «facebook.com» un «twitter.com/via_baltica».

Festivāls «Via Baltica» notiek ar Ziemeļu Ministru padomes, Valsts Kultūrkapitāla fonda un Liepājas pilsētas Kultūras finansiālu pārvaldes atbalstu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu