Sākusies biļešu iepriekšpārdošana uz «Lielo Kristapu»

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

«Biļešu servisa» kasēs sākusies nacionālā filmu festivāla «Lielais Kristaps» biļešu iepriekšpārdošana, informē Nacionālā Kino centra direktore Kristīne Matīsa.

Pirmais «Lielā Kristapa» biļešu pircējs tiks īpaši godināts, saņemot festivāla «Viesa karti», kas dos iespēju bez maksas apmeklēt visas festivāla filmas nedēļas garumā gan kinoteātrī «Rīga», gan Rīgas Kinomuzejā ne tikai šogad, bet arī nākamajā festivālā 2011. gadā.

Šāda tradīcija tika dibināta 2007. gada festivālā, kad par pirmajām «Lielā Kristapa» biļešu pircējām kļuva Edīte Lazovska un Audra Šidlauska, kuras arī šogad saņems «Viesa karti», kas nodrošinās brīvu ieeju uz visiem «Lielā Kristapa» filmu seansiem, stāstīja Saulīte.

Nacionālais filmu festivāls «Lielais Kristaps» sāksies otrdien, 29. septembrī, kinoteātrī «Rīga», Rīgas Kinomuzejā un visā Latvijā.

Festivāla konkursa filmu skate sāksies kinoteātra «Rīga» Lielajā zālē plkst. 16.00, pirmajā seansā piedāvājot noskatīties spēlfilmu «Rīgas sargi». Savukārt kinoteātra «Rīga» Mazajā zālē pirmais seanss sāksies plkst. 16.30 ar Rozes Stiebras animācijas filmas «Māsa un brālis» un «Vai tu ko teici», kā arī ģimenes spēlfilmas «Mazie laupītāji» demonstrēšanu.

Savukārt Rīgas Kinomuzejā festivāla «Panorāmas skate» pirmā diena sāksies plkst. 15.00 ar divām Dzintras Gekas filmām — «…Igarka, Cerība un Taurenis», «Agapitova un izglābtie», kā arī būs skatāma režisora Sandra Jūras filma «Ceļā uz brīvību».

Festivāla «Lielais Kristaps» oficiālā atklāšana notiks kinoteātrī «Rīga» plkst. 18.00. Vispirms pakāpeniski tiks atklātas trīs dažādas izstādes, bet plkst. 19.00 kinoteātra Lielajā zālē sāksies oficiālā daļa ar dažām uzrunām, konkursa «Lielais Kristaps» bibliotēkas uzvarētāju apbalvošanu un Ivara Zviedra dokumentālās filmas «Bēgums» pirmizrādi.

Dokumentālā filma «Bēgums» stāsta par latviešu viesstrādniekiem Īrijā un tādējādi apliecina Latvijas kino veidotāju ieinteresētību sabiedrībai aktuālos procesos, tāpēc uz atklāšanas seansu pieejamas arī biļetes «Biļešu servisa» kasēs, bet pēc seansa ieplānota diskusija par filmas uzjundītām tēmām, vēstīja Saulīte.

Savukārt festivāla atklāšanas dienā plkst. 21.30 notiks «Lielajam Kristapam» jau tradicionālais brīvdabas seanss kinoteātra «Rīga» priekšpagalmā. Brīvdabas kino būs skatāma dokumentāla montāža par 12. augusta akciju pie Kultūras ministrijas, kad kopīgā darbā vienojās lielākā daļa Latvijas filmu veidotāju, un vēl citas filmas.

Festivāls turpināsies līdz 4. oktobrim, un paredzēts vēl daudz īpašu notikumu.

www.filmas.lv

Nacionālo filmu festivālu «Lielais Kristaps» rīko Nacionālais Kino centrs, Rīgas Kinomuzejs un Latvijas Kinoproducentu asociācija, bet to finansē Rīgas dome un Valsts kultūrkapitāla fonds.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu