Sākusies Daugavpils cietokšņa infrastruktūras izbūve

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Projekta «Daugavpils cietokšņa infrastruktūras – ielu kompleksais labiekārtojums un inženiertīklu renovācija» ietvaros ir izdarīti nepieciešamie sagatavošanas darbi, lai uzsāktu vecā ielu seguma noņemšanu un inženierkomunikāciju nomaiņu, informē Daugavpils dome.

Jau ir saņemta būvatļauja, pie Mihaila vārtiem uzstādīts lielformāta informācijas stends, jau ir pabeigti koku un krūmu izciršanas darbi. Veco koku demontāža bija nepieciešama, jo tie tika stādīti haotiski, pārāk tuvu vēsturisko ēku fasādēm un pamatiem, kā arī tādēļ, ka saskaņā ar mūsdienu prasībām un cietokšņa detālplānojumu projekta rezultātā mainīsies ielu profili.

Tāpat plānots stādīt jaunas koku un dekoratīvo krūmu rindas, kas perspektīvā netraucēs esošajām un izbūvētām komunikācijām. Vēsturiskais laukakmeņu bruģa segums tiks atjaunots gar ielām autostāvvietu vietās. Pārējie ielu segumi tiks izbūvēti no betona un granīta bruģakmens. Ielu rekonstrukcijas darbi sāksies aprīļa beigās.

Cietoksnī paredzēts veikt inženiertehnisko sistēmu maģistrālo tīklu komplekso rekonstrukciju: izbūvēt jaunus ūdensvada, siltumapgādes, kanalizācijas un lietus kanalizācijas tīklus, ierīkot jaunus apgaismojuma tīklus, izbūvēt ceļus (tajā skaitā ietves, autobusa pieturas, autostāvvietas, arī veloceliņu) un labiekārtot ielām pieguļošo teritoriju.

Projekta kopējās izmaksas 8 835 866 latu,  no tām ERAF līdzfinansē 85%, bet valsts – 15%, tajā skaitā pašvaldības līdzfinansējums ir 927 766 latu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu