Sala dēļ retas parādības Eiropā. Venēcijā aizsaluši kanāli

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: SCANPIX/REUTERS

Eiropā, kur pēdējo nedēļu, tāpat kā Latvijā, valda ziemas spelgoņa, tiek fiksētas aizvien jaunas retas parādības, kas saistītas ar temperatūras pazemināšanos, ziņo ārvalstu mediji.

Iepriekš mediji ziņoja, ka uz laiku sala dēļ apturēta strūklaka - Briseles simbols- «Čurājošais puisītis», taču tagad līdzīgas ziņas nāk no ierasti daudz siltākās Itālijas. Dabas kaprīzes skārušas Venēciju, kur pirmo reizi 80 gados aizsaluši kanāli, savukārt Romā ieputināts slavenais Kolizejs.

Venēciju neierastie laika apstākļi skāruši nelaikā- februāra sākumā šajā pilsētā sākas slavenais karnevāls, kas piesaista tūkstošiem tūristu. Neskatoties uz salu, varas iestādes nolēmušas svētkus neatcelt, kaut arī svētku pasākumi notiks pārsvarā iekštelpās.

Arī citas Eiropas pilsētas piemeklējuši sniegputeņi. Francijā ieputināti daudzi ceļi, uz maģistrālēm veidojas kilometriem gari sastrēgumi, bet policija nespēj vien reģistrēt ceļu satiksmes negadījumus. Šādiem laika apstākļiem nav gatavi arī tūristi.

Savukārt Bosnijā izsludināts ārkārtas stāvoklis. Glābšanas dienesti palīdz atbrīvot sniegā iestrēgušās automašīnas.

Horvātijā no ārpasaules nogriezti vairāki desmiti ciemu. Divmetrīgās sniega kupenas nespēj pievārēt arī speciālā tehnika.

Serbija visā valstī izsludinājusi ārkārtas stāvokli. Šeit vairāk nekā 70 tūkstoši cilvēku nogriezti no ārpasaules.

Savukārt Vācijā šajās dienās kļuvis siltāks un līst lietus, kas izraisījis plūdus. Zem ūdens palikušas vairākas pilsētas. Ir ziņas arī par upuriem - desmitiem cilvēku cietuši, bet kāda vecāka gadu gājuma sieviete nav spējusi izkļūt no applūdušās mājas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu