Salacgrīvā sākas sestais mūzikas un mākslas festivāls «Positivus»

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

20. jūlija vakarā Salacgrīvā sāksies sestais mūzikas un mākslas festivāls «Positivus», kas muzikālo programmu un dažādas aktivitātes turpinās piedāvāt arī 21. jūlijā. 

Šoreiz mūzikas un mākslas programmas daudzveidību festivāla apmeklētāji varēs baudīt jau uz astoņām skatuvēm - «Tele2», «Nordea», «Turborg», «Red Bull Music Academy», «I Love You» un «Palladium», kā arī darbosies kino telts, brīvdabas skatuve un «LB» pludmales skatuve.

Šovakar festivāla galvenie mākslinieki būs grupa «Keane» un «Friendly Fires» no Lielbritānijas uz «Tele2» skatuves un mūziķis «King Charles» no Lielbritānijas uz «Nordea» skatuves, bet rīt programmu uz «Tele2» skatuves noslēgs viena no pēdējo desmitgažu populārākajām britu rokgrupām «Manic Street Preachers» un «The Vaccines» no Lielbritānijas, bet uz «Nordea» skatuves festivālu noslēgs īru trubadūra folkmūziķis Damjens Raiss.

«Positivus» festivālā šovakar uz «Tele2» skatuves uzstāsies arī viena no šā brīža labākajām Francijas elektropopa grupām «Housse De Racket», Skandināvijas popmūzikas duets «Niki and The Dove», kā arī pašmāju grupa «Instrumenti», bet rīt muzikālā programma uz «Tele2» skatuves sāksies ar pašmāju grupas «Skyforger» uzstāšanos, kurai sekos ASV grupas «Givers», Igaunijas grupas «Ewert and the Two Dragons» un Lielbritānijas muzikālā projekta «SBTRKT Live» uzstāšanās.

Savukārt uz «Nordea» skatuves šovakar uzstāsies pašmāju grupa «Deskalighters», igauņu duets «Malcolm Lincoln», viena no gaidītākajām jaunajām dziesminiecēm šā gada festivālos Lūsija Rouza no Lielbritānijas, britu duets «2:54», grupa «Vondelpark» no ASV un Latvijas postfolkloras kustības aizsācēji «Iļģi».

Rīt «Nordea» skatuves programma sāksies ar pašmāju skanīgās grupas «Kuchenbeat» uzstāšanos. Uz šīs skatuves uzstāsies arī poļu popmūzikas dziesminiece Monika Brodka, jaunā grupa «Cashier No.9’s» no Lielbritānijas, mūziķis «Jamie N Commons» no Lielbritānijas, Londonas alternatīvā indie apvienība «Fanfarlo» un britu neatkarīgās rokmūzikas pārstāvji «Wild Beasts».

Uz jaunās «Palladium» šovakar uzstāsies pašmāju mūziķi, bet rīt uz skatuves kāps mūziķi, kas ieguvuši industrijas profesionāļu atzinību šā gada Tallinas mūzikas nedēļā. «Tallinn Music Week» programmā varēs baudīt īpaši izvēlētas igauņu grupas, kas pavasarī guvušas profesionāļu atzinību starptautiskajā «Tallinn Music Week» konferencē.

Grupa «Abraham’s Cafe» izpildīs ebreju un arābu folkmūzikas stila mūziku, «Elephants from Neptune» spēlēs roku un blūzu, «Animal Drama» klausītājiem jau ir pazīstama ar savu vieglo, pozitīvo un melodisko indie poproku, savukārt «Talbot» spēlēs smago psihodēlisko mūziku.

«Tallinn Music Week» programmā mūziķis Tīts Kikass ar elektrisko vijoli radīs savdabīgas, jaunas un neparastas skaņas, bet «State of Zoe» priekšnesumos elektronika satiekas ar akustisko mūziku. Piedalīsies arī melodiskā popgrupa «Dahling», kurai raksturīgs roks ar dziļdomīgiem tekstiem, savukārt «Sethh» savos priekšnesumos eksperimentē gan ar vokālu, gan ar humora izjūtu.

Šovakar «Palladium» skatuves programmā būs iekļauti gan radio stacijās plaši atskaņoti pašmāju mūziķi, gan alternatīvās skatuves pārstāvji. Uz skatuves kāps viena no pēdējo gadu veiksmīgākajām latviešu popgrupām «Astro’n’out», košā un ekstravagantā «Triānas parks», «Laime pilnīga», kas pagājušajā gadā izdeva savu pirmo studijas albumu, jau 18 gadus koncertējošā grupa «Baložu pilni pagalmi», roka pārstāvji «Acid Rain», progresīvā Rīgas popgrupa «Galaxy Bosons», latviešu elektroniskā popa izpildītāji «WoW», dubstepa, artroka un indīpopa apvienotāji «Black Apple Market», kā arī lietuviešu progresīvā grupa «Freaks on Floor», kas radījusi jaunu mūzikas stilu ar nosaukumu «alternative party».

Savukārt uz «Red Bull Music Academy» skatuves uzstāsies pasaules mēroga deju mūzikas zvaigznes - dīdžejs «ZINC», apvienība «TNGHT», Toms Midltons un duets «Tiger & Woods», kā arī citi. Šogad Latviju uz šīs skatuves pārstāvēs Toms Grēviņš, dīdžeji «Rapa» un «Elvi/Dunian».

Festivālā uz «I Love You» skatuves koncertēs dažādi Baltijas mākslinieki - pašmāju grupa «TheThe Sound Poets», romantiski melanholiskā dziesminiece Alise Joste, indie-electro-popa projekts «Eskimo», kā arī viesi - ekspresīvais, radošais un dinamiskais elektroniskās mūzikas duets «Mimicry», sintīpopa grupa «Zebra Islan» un roka un blūza grupa «Sibyl Vane» no Igaunijas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu