Salāti «Ananāss». Konkursa recepte

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Autores foto

Konkurss tapis sadarbībā ar [s:32843]

Sastāvdaļas:
kartupeļi- 2-3 vidēja lieluma
vistu stilbiņš - 1 gab. (~300-400 g)
grieķu rieksti (pusītes) - ~150 g
olas - 3 gab.
siers - 100 g
marinēti gurķi - 4-6 gab.
sīpoli (vai arī sarkanie salātu sīpoli)) - 0,5-1 vidēja lieluma (pievieno pēc garšas)
zaļie loki dekorēšanai
majonēze
sāls
pipari

Pagatavošana:
Izvāra kartupeļus ar visu mizu, atdzesē, notīra un sarīvē uz rupjas rīves. Vārītas olas un sieru arī sarīvē uz rupjas rīves.

Vistas stilbiņu novāra, atdzesē, atdala no kauliem un sīki sagriež.
Gurķus un sīpolu sagriež mazos gabaliņos.

Liek kārtām sagatavotās sastāvdaļas ovālajā bļodā veidojot ananāsu formu. Katrai kārtai uzbēr sāli, piparus un pārziež ar majonēzi.

1-kārta - kartupeļi
2-kārta - loki
3-kārta – puse vistas
4-kārta - marinēts gurķis
5-kārta – atlikusī vista
6-kārta - siers
7-kārta - olas

Augšējo kārtu labi pārziež ar majonēzi un izdekorē ar grieķu riekstu pusītēm. Lokus liek tā, lai izskatās kā ananāsu kātiņš.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Nepalaid garām
Uz augšu