Sals Eiropā nedēļas laikā prasījis gandrīz 300 cilvēku dzīvības

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/Reuters

Aukstuma vilnis, kas Eiropā nedēļas laikā prasījis jau 297 cilvēku dzīvības, sasniedzis pat Ziemeļāfriku, kur nedēļas nogalē arī uzsnidzis sniegs.

Ukrainā vien nosalis 131 cilvēks, galvenokārt bezpajumtnieki. Ar sala radītām veselības problēmām slimnīcās nogādāti aptuveni 1800 cilvēki, bet 75 000 cilvēki meklējuši siltu pajumti un pārtiku vairāk nekā 3000 patversmēs.

Polijā kopējais sala upuru skaits sasniedzis 53, bet Serbija ziņojusi par deviņiem nosalušajiem. 32 pašvaldībās, galvenokārt valsts dienvidos un dienvidrietumos, izsludināts ārkārtējais stāvoklis. Aptuveni 70 000 cilvēki joprojām ieputināti attālākos ciemos, un policija un armija viņiem cenšas piegādāt visu nepieciešamāko.

Rumānijā nosaluši 34 cilvēki. Francijā aukstums prasījis kopumā piecus upurus, Itālijā - septiņus.

Somijā naktī sals sasniedza 40 grādus, tomēr tas nav atturējis daudzus somu vēlētājus doties uz vēlēšanu iecirkņiem, lai balsotu prezidenta vēlēšanu otrajā kārtā. Autobraucēji atkal tiek brīdināti par slideniem ceļiem, puteni un sliktu redzamību, kas pirms divām dienām Helsinku apkaimē jau izraisīja masveida automašīnu sadursmes.

Snieg prāvā daļā Lielbritānijas. Londonas Hītrovas lidostā svētdien stipras snigšanas un gaidāmās sarmainās miglas dēļ atcelta gandrīz trešā daļa avioreisu. Naktī uz svētdienu sniegs daļēji bija skāris arī Stenstedas un Lutonas lidostas galvaspilsētā, kā arī Mančestras un Birmingemas lidostas. Uz autoceļiem daudzviet ieputinātas mašīnas, un šoferiem nācies turpat arī pārnakšņot. Snigšana bija apgrūtinājusi arī Londonas metro virszemes posmu satiksmi, liekot pilnībā slēgt vienu metrolīniju.

Itālijā, kur tik stipri nav snidzis pēdējo 27 gadu laikā, sniega tīrīšanas darbos iesaistīt simtiem karavīru. Romā apledojušas ielas, cilvēki brīdināti par iespējamiem traucējumiem pārtikas apgādē, līdz ar to lielveikalos veidojas drūzma un rindas.

Alžīrijā, kur nedēļas nogalē arī uzsnidzis sniegs, atgriezti no ārpasaules vairāki kalnu ciemi. Aukstais laiks tur prasījis 16 cilvēku dzīvības, pieci no viņiem nosmakuši tvana gāzē, bet cietuši vēl vairāk nekā 100 cilvēki.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu