Samazina dīzeļdegvielas cenu (32)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Foto:Edijs Pālens/LETA

Degvielas tirgotājs «Statoil» šodien samazinājis dīzeļdegvielas cenu par vienu santīmu litrā, biznesa portālu «Nozare.lv» informēja uzņēmumā.

Iepriekš marta sākumā «Statoil» samazināja dīzeļdegvielas cenu līdz 96,9 santīmiem un tagad attiecīgi līdz 95,9 santīmiem litrā.

Arī «Neste» par vienu santīmu samazinājusi dīzeļdegvielas cenu, un litrs maksā 93,7 santīmus. Savukārt «Lukoil» šodien cena pagaidām ir nemainīga, un Krasta ielas degvielas uzpildes stacijā viens litrs maksā 96,2 santīmus.

«Statoil Fuel & Retail Latvia» degvielas produktu attīstības vadītājs Viesturs Astičs skaidro, ka cenu samazinājums veikts, ņemot vērā gan naftas, gan degvielas produktu cenu samazinājumu pasaules biržās.

To savukārt veicinājuši ASV Enerģētikas departamenta publicētie dati par naftas rezervju pieaugumu ASV, kas liecina par augstāko naftas rezervju līmeni ASV kopš 1982.gada. Tāpat cenu ietekmēja starptautiskās Enerģētikas aģentūras veiktais kopējā naftas pieprasījuma prognožu samazinājums, ņemot vērā lēnāku, nekā gaidīts, ekonomisko izaugsmi pasaulē.

Komentāri (32)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu