Samazinās bezdarbnieku skaits

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Apollo

Šogad līdz jūlijam Nodarbinātības Valsts aģentūrā (NVA) reģistrēti 54 012 bezdarbnieki, kas ir par 8000 bezdarbniekiem mazāk nekā pērn līdz 1. jūlijam, informēja NVA Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Iveta Kancēna.

Samazinājies arī bezdarba līmenis — ja šā gada jūnijā valstī bezdarba līmenis bija 4,9%, pērn šajā pašā laikā tas bija 5,8%.

Vislielāko daļu no kopējā bezdarbnieku skaita veido ilgstošie bezdarbnieki — 8562. 6667 bezdarbnieki ir jaunieši vecumā no 15 līdz 24 gadiem, bet 6367 bezdarbnieki ir pirmspensijas vecuma ļaudis.

Savukārt pēc bērna kopšanas atvaļinājuma bezdarbnieku rindās nonākušas 3164 māmiņas vai tēti. Bezdarbnieku skaitā ir arī 3569 cilvēki ar invaliditāti un 169 personas, kas atbrīvotas no ieslodzījuma vietām.

Profesionālo apmācību šogad apguvuši 695 bezdarbnieki, arī 128 jaunieši vecumā no 15 līdz 24 gadiem, 71 ilgstošais bezdarbnieks, 39 cilvēki ar invaliditāti un 36 personas pēc bērna kopšanas atvaļinājuma.

NVA atzīst, ka bezdarbnieku motivācijas paaugstināšana un profesionālā apmācība pēc bērna kopšanas atvaļinājuma ir ļoti pieprasīta bez darba palikušām māmiņām un tētiem. Šogad NVA bija paredzējusi apmācīt 60 jaunos vecākus, bet jau pirmā pusgada laikā plāns krietni pārsniegts, jo NVA pakalpojumu izmantojuši 78 jaunie vecāki.

NVA pasākumā «Neformālā apmācība» šogad iesaistīti 1726 bezdarbnieki, bet subsidētās nodarbinātības pasākumā bija iesaistīts 131 bezdarbnieks.

Darba izmēģinājumos savu prasmi izmēģinājuši 328 bezdarbnieki, algotajos pagaidu darbos — 5884 bezdarbnieki. NVA sešu mēnešu laikā pasākumos konkurētspējas paaugstināšanai iesaistījusi 6416 cilvēkus un sniegusi 16 756 karjeras konsultācijas bezdarbniekiem un darba meklētājiem.

NVA sniegtie pakalpojumi veicinājuši darbā iekārtošanās pieaugumu. Šā gada sešos mēnešos ar NVA starpniecību darbu atraduši 28 026 bezdarbnieki, pret vidējo reģistrēto bezdarbnieku skaitu tie ir 52,7%.

Lai arī samazinās reģistrēto brīvo darba vietu skaits, šogad par 17% palielinājies darba devēju skaits, kas sadarbojas ar NVA. Atsevišķām filiālēm pieaugums šā gada sešos mēnešos vairākkārt pārsniedzis plānoto — Preiļiem tas bija 56%, bet Balviem — 45%.

Līdz šā gada 10. jūlijam NVA filiāles visā Latvijā organizēja konsultatīvus pasākumus desmit brīvības atņemšanas iestādēs.

Konsultācijas par NVA sniegtajiem pakalpojumiem darba meklēšanas procesā saņēmuši 316 ieslodzītie. Karjeras konsultācijas sniegtas 164 ieslodzītajiem un 68 personām pēc ieslodzījuma.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu