Samoilovs: Amerikāņi palika mums parādā pāris aliņus

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: R. Oliņš/Apollo

Latvijas pludmales volejbolists Aleksandrs Samoilovs pēc veiksmīgā Pasaules kausa «Grand Slam» posma Maskavā, kur kopā ar Ruslanu Sorokinu tika izcīnīta 5. vieta, sarunā ar «Apollo» norāda, ka par 90% vieta Londonas olimpiskajās spēlēs ir nodrošināta.

Pēdējos trīs gadus Maskavas posmā Samoilovs/Sorokins nebija izcīnījuši nevienu uzvaru un Saša atzīst, ka lielas cerības uz šo turnīru puiši nav likuši. «Turklāt turnīra pirmo spēli pret Mārtiņu [Pļaviņu] un Jāni [Šmēdiņu] aizvadījām drausmīgi. Laika apstākļi bija viņiem piemērotāki, jo pūta stiprs vējš, kas neļāva spēlēt mūsu spēli ar augstiem cēlieniem un spēcīgiem sitieniem. Turpretī viņi ir augumā mazāki un spēlē ātru volejbolu, kas šādos laika apstākļos bija izdevīgāk. Jāsaka, ka mums nebija variantu

Interesanti, ka šī bija pirmā Latvijas vadošo pāru savstarpējā cīņa trīs gadu laikā starptautiskajos turnīros.

«Nākamajā dienā sāka līt lietus un tas mums patīk visvairāk. Mēs esam fiziski spēcīgāki par pretiniekiem, tādēļ ar slapjo un smago bumbu mums ir priekšrocības. Tas ļāva pieveikt arī Eiropas čempionus [vāciešus Jūliusu Brinku/Jonasu Rekermanu],» stāsta Samoilovs.

Izslēgšanas spēļu pirmajās divās kārtās izdevās pieveikt tiešos konkurentus cīņā par dalību olimpiskajās spēlēs - Itālijas pāri Paolo Nikolai/Danieli Lupo, kā arī spēcīgos amerikāņus Metjū Fierbringeru/Nikolasu Lusenu. Tomēr ceturtdaļfinālā nācās zaudēt brazīliešiem Rikardu/Kunjam. Aleksandrs neslēpj, ka puišiem vienkārši pietrūcis spēka.

«Bijām jau aizvadījuši uz maksimumu divus mačus pēc kārtas, tādēļ gan emocionāli, gan fiziski bijām noguruši. Turklāt Ruslans šajā posmā pirmoreiz kopš muguras traumas izārstēšanas kārtīgi servēja, bet tas atņēma daudz spēka. Jau pret itāliešiem viņš teica, ka spēka sāk pietrūkt, tomēr spējām uzvarēt gan viņus, gan arī amerikāņus. Tās bija svarīgākās spēles,» uzsver Samoilovs.

«Amerikāņi tagad sīvi cīnās par otro ceļazīmi uz olimpiskajām spēlēm, tādēļ pret viņiem klājās ļoti grūti. Taču trešajā setā pratām atspēlēties no 8:11 un uzvarēt. Kad gājām pusdienās, otrs ASV duets Džeikons Gibs/Šons Rozentāls mūs apsveica. Pajokoju, ka viņi tagad ir mums parādā aliņu, uz ko viņi ar prieku atbildēja, ka ir gatavi uzsaukt pat divus. Mums vēl priekšā bija spēle, taču gan jau kādā no nākamajiem turnīriem viņiem par to atgādināsim,» smejoties stāsta pludmales volejbolists.

«Man nepatīk rēķināt, jo tad sākas zaudējumi, taču, ja nenotiks brīnumi, tad ceļazīmei uz olimpiskajām spēlēm vajadzētu būt rokā. Ja nākamajā posmā Romā izcīnīsim 9. vietu, tad četriem konkurentu pāriem būs jānostartē labāk, lai mūs apsteigtu. Ņemot vērā, ka uz Romu brauks visi labākie... Teorētiski vietu olimpiskajās spēlēs vēl neesam garantējuši, bet par 90% brauksim uz Londonu,» piebilst Samoilovs.

Pasaules kausa «Grand Slam» posms Romā notiks jau gaidāmajā nedēļas nogalē.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu