Samoilovs: Esmu gatavs, ka neveiksmju gadījumā vainīgs pie visa būšu es (46)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Latvijas pludmales volejbolists Aleksandrs Samoilovs portālam «Apollo» skaidro, ka vēl jūlija sākumā Mārtiņš Pļaviņš izteicis piedāvājumu pēc olimpiskā cikla beigām spēlēt kopā.

Aizvadītajā nedēļā Jānis Šmēdiņš paziņoja, ka turpmāk spēlēs kopā ar Samoilovu, tādējādi Londonas olimpisko spēļu bronzas pāris Pļaviņš/Šmēdiņš vismaz pašlaik ir beidzis pastāvēt.

«Vēl jūlija sākumā runāju ar Mārtiņu un viņš teica, ka nākamo sezonu noteikti ar Jāni vairs nespēlēs. Nezinu precīzi, kas tur viņiem komandā notika... Viņš piedāvāja nākamajā sezonā spēlēt kopā,» atklāj Samoilovs. «Arī Ruslans piedāvāja turpināt spēlēt kopā. Ar Mārtiņu jau esam spēlējuši piecus gadus un vairākus turnīrus pēc tam, tādēļ zinu, ko sagaidīt no mūsu dueta un kādus maksimumus mēs varam sasniegt.»

«Ar Ruslanu šī pa tiešam bija labākā Pasaules kausa sezona manā karjerā un vispār Latvijas vēsturē, jo līdz šim neviena komanda sezonas kopvērtējuma nebija pasaules reitinga TOP10. Taču pēdējo četru gadu laikā ir sakrājies milzīgs nogurums un ir vajadzīga pauze,» atzīst Samoilovs.

«Pat, ja nespēlētu ar Jāni, ar Ruslanu, visticamāk, kopā vairs nespēlētu tieši emocionālā noguruma dēļ. Tāpēc pateicu savam trenerim [Genādijam Samoilovam], ka gribu spēlēt ar Jāni. Manā skatījumā Jānis pašreiz ir spēcīgākais spēlētājs Latvijā, to viņš ir labi parādījis šogad «King of the Beach» turnīrā. Tāpēc uzskatu, ka mūsu pārim ir liela nākotne. Kad vienojāmies spēlēt kopā, kā mērķi izvirzījām stabilu TOP5 Pasaules kausa posmos,» norāda Aleksandrs.

«Ideja par šāda pāra izveidi bija jau 2008. gadā, kad gada sākumā Mārtiņš pateica, ka spēlēs ar mani līdz Olimpiādei un tad turpinās ar [Lauri] Iecelnieku,» atceras pludmales volejbolists. «Līdz ar to pēc Olimpiādes paliku bez partnera. Sākām ar treneri meklēt jaunu pārinieku. Piedāvājām Andrim Šmēdiņam salikt duetus - Jānis un es, kā arī Toms [Šmēdiņš] un Ruslans. Taču Andris pateica, ka tas ir viņu ģimenes bizness (tolaik brāļi Šmēdiņi vēl spēlēja kopā, bet Andris bija viņu treneris).»

«Līdz ar to vienojāmies ar Ruslanu. Pēc Pekinas Olimpiādes gan Mārtiņš piedāvāja turpināt spēlēt kopā, gan Andris piedāvāja saiet ar Jāni, bet ar Ruslanu viss jau bija sarunāts, tāpēc nevarēju viņu «uzmest». Vienošanās ar Ruslanu bija uz olimpisko ciklu, tāpēc šosezon mūsu tēvi atkal atgriezās pie 2008. gada sarunas un piedāvājums par divu pāru izveidi nāca no Šmēdiņu puses,» stāsta Samoilovs.

«Tā sanāk, ka visi «speciālisti» tagad saka, ka pie visiem Samoilova/Sorokina zaudējumiem šogad vainojams esmu es, bet, runājot par Pļaviņa Šmēdiņa bronzu, tad to izcīnīja Pļaviņš, kamēr Jānis nospēlēja neitrāli. Tāpēc mums abiem šī būs izaicinājuma sezona, it īpaši man,» uzskata Aleksandrs.

«Esmu gatavs, ka neveiksmju gadījumā vainīgs pie visa būšu es, un mani jau tagad sauc par medaļnieku pāra izjaucēju. Bet šis ir profesionālais sports un mēs visi esam pieauguši cilvēki, kuri paši pieņem lēmumus, ko darīt un kā veidot savu karjeru. Pasaules kausa posmiem seko līdzi sporta fani, bet olimpiskajām spēlēm sekoja līdzi visa Latvija. Neviens jau nezina komandas iekšējo vidi,» skaidro Samoilovs.

«Runājot par manu imidžu laukumā... Jā, esmu emocionāls cilvēks, tas man ir asinīs,» atzīst Aleksandrs. «Jau esmu pieradis, ka, ja uzvaram, tad «Saša spēlē emocionāli un azartiski», tas visiem patīk, taču, ja zaudējam - «tas Samoilovs tikai bļaustās un zīmējās». Tomēr acīs man neviens, izņemot manu tēvu, nekad kaut ko tādu nav pateicis. Komentētajiem neviens paskaidrojumu nejautās, un neprasīs argumentēt savus spriedumus, tāpēc katrs raksta, ko vien grib...»

Komentāri (46)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu