Samoilovs: Mēģinājām panākt, lai mūsu sliktākās spēles būtu apakšgrupā (3)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: R. Oliņš/Apollo

Latviešu pludmales volejbolists Aleksandrs Samoilovs pēc atgriešanās no Eiropas čempionāta, kurā kopā ar Jāni Šmēdiņu tika izcīnītas sudraba medaļas, sarunā ar «Apollo» atzina, ka turnīra laikā puiši mēģināja iespēlēties, lai sniegums uzlabotos ar katru nākamo maču.

Finālā latvieši piekāpās Spānijas duetam Pablo Erreram/Adrianam Gaviram, kuri pirms tam bija iekļuvuši finālā arī Pasaules kausa posmā Longbīčā. Aleksandrs uzsver, ka šī pāra pēdējo turnīru veiksmīgais sniegums nebūt nav pārsteigums.

«Jā, šosezon viņiem sākums nebija tik labs, taču tas izskaidrojams ar to, ka Errera pēdējos divus gadus mocījās ar ceļgala traumām, tādēļ sezonas sākumu nācās izlaist un veltīt veselības sakārtošanai. Viņi šo sezonu sāka maijā ar Eiropas čempionāta posmu Bādenē. Tāpēc tagad ir tā, ka viņš ir atguvis sportisko formu un abi ir iespēlējušies, kamēr pārējie, kuriem sezona sākās jau aprīlī, ir nelielā bedrē,» skaidro Samoilovs.

«Vai arī mums ir bedrīte? Zinājām, ka pēc atgriešanās no posma ASV būs grūti spēlēt Eiropas čempionātā, taču mēģinājām panākt, lai mūsu sliktākās spēles būtu apakšgrupu turnīrā. Jānim vispār ar aklimatizāciju klājas nedaudz grūtāk, tāpēc apakšgrupu spēlēs nebija viegli. Tomēr kļuva arvien labāk - vienu rītu pamodās plkst. 4.00, nākamajā dienā jau plkst. 5.00, bet uz izslēgšanas spēlēm jau tikai 8.00 un tad spēlēt bija vieglāk.»

Līdz šim par sliktāko turnīru šosezon Latvijas duets var nosaukt pasaules čempionātu Stare Jablonkos, kur tika iegūta dalīta devītā vieta. «Tobrīd arī slikti jutāmies. Sanāca tā, ka mums apsolīja «Saulkrastu kokteilī» nodrošināt pasaules līmeņa smilšu segumu, taču bija kā bija... Apakšā bija betons, visas kājas piedzītas, ceļi saskrāpēti. Acīmredzot nākamreiz būsim spiesti atteikt, lai kā arī to nevēlētos darīt. Jau tagad mums daudzi prasīja, kāpēc neatteicāmies, taču saproti pats - man jau tā ir iedomīga cilvēka reputācija. Ja vēl atteiktos no dalības turnīrā, kurā bija sabraukuši daudz skatītāju, tad mums to nepiedotu,» norāda Saša.

Pludmales volejbolistiem brīvdienu praktiski nav, kam par apliecinājumu kalpo fakts, ka jau otrdien vīri dosies uz Pasaules kausa posmu Berlīnē. Nepārtraukto spēļu un pārlidojumu sajaukumā rodas jautājums, vai neprasās aizvadīt arī parastus treniņus?

«Ar bumbu esam pietiekami daudz, taču prasītos pastrādāt trenažieru zālē, jo muskuļi ir kļuvuši vājāki, tādēļ jāpieliek vairāk pūļu, lai uzbrukumā dabūtu ierasto spēku un jaudu,» piebilst Samoilovs.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu