Samoilovs: Vilšanās pēc čempionāta ir liela (11)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: R.Oliņš/Apollo

Pludmales volejbolistiem Benam Sekstonam un Čeimam Šelkam no Kanādas pagājušajā nedēļā Polijā notikušajā pasaules čempionāta astotdaļfināla mačā pret latviešiem Aleksandru Samoilovu un Jāni Šmēdiņu izdevās zvaigžņu spēle, aģentūrai LETA sacīja Samoilovs.

Kā ziņots, Latvijas duets, kas bija viens no sacensību galvenajiem favorītiem, astotdaļfinālā nedaudz negaidīti piekāpās kanādiešiem ar 0-2 (15:21, 18:20), līdz ar to izstājoties no sacensībām un ieņemot dalītu devīto vietu.

«Vilšanās pēc čempionāta ir liela. Mūsu pretinieki noteikti nospēlēja zvaigžņu spēli - tikpat kā nepieļāva kļūdas,» atklāja Samoilovs. «Mums praktiski nebija, kur aizķerties, turklāt pietrūka svaiguma un tā bija agrā spēle. Līdz ko kļūdījāmies un zaudējām kādu punktu, rezultātu izlīdzināt vairs nebija iespējams, jo kanādieši nospēlēja ideāli.»

«Domāju, mums vajadzēja labāk nospēlēt blokā. Tādā veidā varbūt būtu tikuši pie pāris punktiem, un mača gaita būtu nedaudz izlīdzinājusies - viņi vairs nejustos tik pārliecinoši,» teica pludmales volejbolists.

Tāpat Samoilovs uzskata, ka astotdaļfinālā vajadzēja nedaudz vairāk riskēt un izmantot agresīvāku servi.

«Šajā čempionātā gribējām uzvarēt. Zinām, ka varam apspēlēt jebkuru pretinieku, vienkārši ir jāspēlē savā līmenī. Astotdaļfinālā tas neizdevās,» izteicās Samoilovs.

Viens no Latvijas labākajiem pludmales volejbolistiem prata teikt, ka pēdējos gados kopējais pludmales volejbola līmenis ir ļoti audzis, turklāt arī izlīdzinājies. Ja agrāk pārāki pār citiem bija Brazīlijas dueti, tad tagad Eiropas komandas ir strauji pietuvojušās un var viņus uzvarēt.

Kā ziņots, par pasaules čempionāta uzvarētājiem nedaudz negaidīti kļuva sacensību 13. numurs Aleksandrs Brouvers un Roberts Mēvsens no Nīderlandes, kuri finālā pieveica ar desmito numuru izsēto Brazīlijas duetu Rikardu Santušu un Alvaru Filju.

«Ja pirms čempionāta es censtos prognozēt pirmo četrinieku, tad Nīderlandes sportisti tajā viennozīmīgi nebūtu. Tajā noteikti liktu brazīliešus Alisonu Čeruti un Emanuelu Regu, kuri ierindojās ceturtajā vietā,» turpināja Samoilovs. «Kad Nīderlandes duets ceturtdaļfinālā sacentās ar piekto numuru Pedru Solbergu Salgado un Oskaru Brunu no Brazīlijas, radās pārliecība, ka cīņas uzvarētājs triumfēs arī čempionātā. Tā bija lieliska cīņa, kurā uzvarēja nīderlandieši. Nīderlandei ir jauna un laba komanda, kas spēja stabili nospēlēt visu turnīru. Pirms tam viņiem padevās trīs labas spēles, kurai sekoja viena neveiksmīga.»

Samoilovs atklāja, ka pēc zaudējuma pasaules čempionāta astotdaļfinālā mundrais gars nekur nav zudis un otrdien jau jādodas uz nākamo «Grand Slam» sērijas posmu, kas norisināsies Šveicē. «Turpināsim cīnīties par uzvarām.»

Kā ziņots, cits Latvijas duets Mārtiņš Pļaviņš un Jānis Pēda no sacensībām izstājās 1/16 finālā un pasaules čempionātu noslēdza dalītā 17. vietā, bet Toms Šmēdiņš un Ruslans Sorokins noslēgumā dalīja 37. pozīciju.

Savukārt dāmām ar trīs zaudējumiem grupu turnīru noslēdza Latvijas sportistes Inguna Minusa un Inga Ikauniece.

Līdz ar to gan T.Šmēdiņa/Sorokina, gan Minusas/Ikaunieces dueti sacensības noslēdza ar dalītu 37. vietu.

Turnīrs risinājās Polijas pilsētā Stare Jablonki, kur pērn Pļaviņš duetā ar J.Šmēdiņu triumfēja «Grand Slam» posmā, tiekot pie pirmā šāda tipa panākuma Latvijas vēsturē.

Komentāri (11)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu