Samoilovs/Sorokins izcīna piekto vietu Romas «Grand Slam» turnīrā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Latvijas pludmales volejbolisti Aleksandrs Samoilovs un Ruslans Sorokins sestdien izcīnīja piekto vietu Romā notiekošajā «Grand Slam» turnīrā, kas bija pēdējā sportistu atlase dalībai Londonas olimpiskajās spēlēs.

Izslēgšanas sacensību ceturtdaļfināla kārtā Samoilovs/Sorokins, kuri bija izlikti ar 11. numuru, ar rezultātu 1-2 (16:21, 21:18, 14:16) zaudēja amerikāņiem Džeikobam Gibam/Šonam Rozentālam, kuri izlikti ar augsto piekto numuru.

Dalību turnīrā Latvijas sportisti tādējādi noslēdza dalītā piektajā vietā.

Jau ziņojām, ka dalītā devītajā vietā posmā ierindojās otrs Latvijas duets Mārtiņš Pļaviņš un Jānis Šmēdiņš, kuriem turnīrā bija ticis 14. numurs.

Pirms tam apakšgrupu turnīrā Pļaviņš/Šmēdiņš uzvarēja visās trijās savas grupas spēlēs, izcīnot pirmo vietu. Tas latviešiem deva automātisku vietu astotdaļfinālā, kurā gan sestdien tika piedzīvots zaudējums. Savukārt Samoilovs/Sorokins ar diviem panākumiem palika otrie, tomēr vēlāk viņi sekmīgi iesaistījās izslēgšanas turnīrā jau no pirmās kārtas.

«Grand Slam» turnīrā 32 pamatturnīra pāri tika sadalīti astoņās grupās, pa četriem katrā. Grupu turnīrā katrs duets ar katru izspēlēja pa mačam savā apakšgrupā, un, lai turpinātu cīņu par titulu, bija jāieņem vismaz trešā vieta.

Grupas uzvarētājs automātiski garantēja sev vietu labāko 16 dalībnieku skaitā, bet katras apakšgrupas otrās un trešās vietas ieguvēji aizvadīja cīņas ar citu grupu šo pašu vietu ieguvējiem. Tam volejbolistu duetam, kas apakšgrupā palika ceturtajā vietā, turnīrs beidzies ar dalītu 25.-32. vietu.

Kā ziņots, pēc apakšgrupu sacensībām un izslēgšanas cīņu izlozes kļuva skaidrs, ka abi Latvijas dueti garantējuši vietu Olimpiādē, jo vairāki pretendenti viņus vairs nevar apsteigt pat teorētiski.

Latvijas pludmales volejbolisti pirmoreiz Olimpiādē startēja pirms četriem gadiem Pekinā, kad vienā pārī spēlēja Samoilovs un Pļaviņš, izcīnot devīto vietu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu