Samosas ar dārzeņiem (24)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Kirti Poddar, CC BY-NC-SA 2.0

Nepieciešams:

Pildījumam:

4 vidēji lieli kartupeļi
1 glāze zaļo zirņu
1 sauja sasmalcinātu koriandra lapu
1/2 tējkarotes kurkumas
1/2 tējkarotes sāls
šķipsniņa čillī piparu
sviests

Mīklai:

1,5 glāzes kviešu miltu
3 ēdamkarotes eļļas
1 ēdamkarote sviesta
1/2 tējkarotes sāls
3/4 glāzes ūdens
1 tējkarote kumina
eļļa vārīšanai

Pagatavošana:

Bļodā liek miltus, sāli, kuminu, eļļu un sviestu. Miltus saberzē kopā ar eļļu un sviestu, tikai tad pielej ūdeni, samīca stingru mīklu. Mīklai atļauj atpūsties 15 minūtes.

Gabaliņos sagrieztus kartupeļus un zaļos zirņus apcep sviestā kopā ar garšvielām, atdzesē un pārkaisa ar sasmalcinātiem zaļumiem.

Mīklu sadala gabaliņos, izrullē ovālus plāceņus, nedaudz lielākus par plaukstu. Katru ovālo plāceni pārgriež uz pusēm. Taisno malu apsmērē ar ūdeni, salipina kopā , lai izveidotos tūta. Tūtu pilda ar pildījumu, ko piespiež ar karoti, lai ir blīvi piepildīts. Augšējo malu apsmērē ar ūdeni, salipina kopā.

Samosas vāra eļļā gaiši brūnus, pasniedz ar asām augļu un dārzeņu mērcēm

Komentāri (24)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Nepalaid garām
Uz augšu