Šampinjonu biezzupa ar kausēto sieru (14)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: www.amam.lv

Biezzupas ir viens no ēdieniem, ko ātri pagatavot pusdienās vai vakariņās. Tās ir sātīgas, veselīgas un mēdz būt ar dažādām garšas niansēm. Šīs zupas ir viens no veidiem, kā tradicionālu maltīti padarīt nedaudz savādāku.

Sēnes ir mūsu top lieta, ko mēs mēģinām gatavot dažādos veidos. Šī zupa būs lieliski piemērota drēgnos un tumšos ziemas vakaros, jo tā tiešām spēj sasildīt un dot patiesu baudu mūsu garšas kārpiņām.

Sastāvdaļas

  1. Šampinjoni 500-700 g
  2. Kartupeļi 4 gab.
  3. Burkāns 1 gab.
  4. Dārzeņu Buljonete 2 gab.
  5. Klasiskais kausētais siers 200 g
  6. Ūdens ~1 l
  7. Sāls un pipari (pēc garšas)

Pagatavošana

  1. Nomazgā, nomizo un sagriež dārzeņus un sēnes.
  2. Katliņā liek vārīties ūdeni ar buljoneti, kad ūdens sāk vārīties pievieno kartupeļus un burkānus.
  3. Pēc 5 min pievieno šampinjonus. Sākotnēji nesatraucieties, ja pamaniet ka sēnes piepilda visu katliņu un nav nosegtas ar ūdeni, vāroties tās nosēdīsies. Vāra līdz visi dārzeņi mīksti (apmēram 15 min).
  4. Kad viss mīksts, visu sablenderē. Pievieno kausēto sieru, garšvielas. Obligāti visu vēlreiz uzvāra.
  5. Pasniedz ar pāris atsevišķi apceptām sēnēm un zaļumiem.
Komentāri (14)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Nepalaid garām
Uz augšu