«Samsung Smart Sessions» koncertu sesija turpinās

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Ceturtdien, 9. augustā Kalnciema ielas kvartālā norisināsies jau otrais Samsung Smart Sessions koncerts, kurā virtuozā mūziķu dueta – pianista Artūra Cingujeva un čellista Valtera Pūces – skanējums mijiedarbosies ar DJ Toma Grēviņa radītajiem elektroniskajiem ritmiem un Daces Pūces video ainavām. Pasākuma sākums - plkst. 19:00, koncerts sāksies plkst. 21:00.

Turpinot jūnija beigās iesākto, kad mūzikas mīļotājus pārsteidza koklētājas Birutas Ozoliņas un DJ Monsta saspēle, Samsung Smart Sessions arī šajā reizē tiecas atklāt jaunas muzikālās pasaules iespējas. Apvienojot akadēmisko mūziku ar laikmetīgu audiovizuālo baudījumu, tiek radīta jauna un aizraujoša mūzikas pieredze, kur saplūst laika un telpas robežas. Koncertuzdevumā (kā to dēvē paši mākslinieki) «Teleports» akadēmiskās mūzikas programmu papildinās «mash-up» dīdžejs Toms Grēviņš, klausītājus pārsteidzot ar skaņām no dažādu periodu fantastikas kino filmām un ritmiem no Kjerana Hebdena (Four Tet) daiļrades.

«Vairāk nekā 10 gadus apbrīnoju Hebdena īpašo rokrakstu, radot mūzikas ritmus, izmantojot dabiskas izcelsmes trokšņus. Šī man šķiet lieliska iespēja parādīt, kā tie spēj eksistēt arī atrauti no oriģinālskaņdarbiem, kuriem radīti,» savu izvēli skaidro Toms Grēviņš.

Arī Artūra Cingujeva un Valtera Pūces instrumentālā dueta pirmsākumi meklējami pirms aptuveni 10 gadiem, kad viņi sastapās Emīla Dārziņa mūzikas vidusskolā. Sajūtot radniecīgu domāšanu un muzikālo izpratni, viņi nolēma sadarboties. Pēc studiju gadiem ārzemēs abi mūziķi atkal satikušies, lai sniegtu koncertus un priecētu klausītājus ar tradicionāliem un arī pavisam neierastiem skaņdarbu salikumiem un to izpildījumu.

„«Teleports» ir žanru eksperiments, kurš ietver gan klasisko un mūsdienu mūziku, gan video un gleznas, un tagad arī elektroniku. Šī būs vēl nebijusi sadarbība ar DJ piedalīšanos, tādēļ ir īpaši patīkami, ka «Teleports» turpina savu eksperimentālo attīstību,» atzīst Artūrs Cingujevs.

«Šogad martā notikusī koncertuzdevumu sērija »Teleports» pierādīja, ka spēj rast ieinteresētu un aizrautīgu klausītāju Latvijā. DJ Toma Grēviņa pievienošanās mūsu kopējo sniegumu papildinās ar jauniem muzikāliem pārsteigumiem. Vizuālo baudījumu koncerta klausītājiem sniegs Daces Pūces neatkārtojamās telpiskās video gleznas. Šī koncertprogramma būs ne tikai interesanta mūzikas un multimākslas mīļotājiem, bet patiess piedzīvojums arī mums pašiem,» papildina mūziķis Valters Pūce.

Neparastajā koncertprogrammā skanēs Astora Pjacollas, Arno Perta, Ludviga van Bēthovena un Frīdriha Guldas skaņdarbi. Kalnciema kvartālā koncerta laikā būs apskatāmi arī mākslinieces Annas Cingujevas no notīm veidotie šo komponistu portreti. Ieeja koncertā ir bez maksas.


KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu