Sanāciet, sabrauciet tuvi un tāli! Ventspils Pilsētas svētki ir klāt!

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto.

Svētku ieskaņā 2.augustā teātra namā «Jūras vārti» ventspilnieki un pilsētas viesi tiek aicināti noskatīties Pētera Čaikovska operas «Jevgēņijs Oņegins» iestudējumu, kurā Tatjanas lomā iejutīsies pasaulslavenā latviešu operdziedātāja Maija Kovaļevska, bet Jevgeņiju Oņeginu atveidos Natans Gans no Amerikas Savienotajām Valstīm. Pie diriģentu pults – maestro Aleksandrs Viļumanis.

  • Piektdienā, 5.augustā uz pasākumu kantrī noskaņās aicina Piedzīvojuma parks. Apmeklētājus priecēs priekšnesumi uz zirgiem, kokzāģētāju paraugdemonstrējumi, kā arī izturības sacensības uz elektriskajiem buļļiem. Muzicēs grupa «Dullīši», Ventspils vācu kultūras biedrības ansamblis «Windau», kā arī grupa «Dakota». Ikvienam interesentam pirmoreiz būs iespējams aplūkot tēlnieka Gļeba Panteļejeva veidoto staltbrieža skulptūru, kas tapusi par godu simtgadei, kopš Ventspils puses mežos mīt staltbrieži.

Savukārt dienas novakarē Rātslaukumā Ventspils Pilsētas svētku atklāšanas ceremonijas laikā kā ik gadu tiks  pasniegti  Ventspils pilsētas domes apbalvojumi– Lielā balva un astoņas Balvas. Šogad balvu ieguvējus un svētku apmeklētājus ar daudzveidīgu muzikālo programmu sveiks Ventspils Bigbends, solisti Jānis Stībelis un Aija Vītoliņa.

Dažādi sporta un atpūtas pasākumi plānoti arī Ventspils Zilā karoga pludmalē. Pludmales kafejnīcas «Sun Cake Bar» sporta laukumā visas dienas garumā notiks sporta spēles un disenīte bērniem. Vakarā uz pludmales ballīti ielūdz gan «Sun Cake Bar», gan sērfotāju zonas kafejnīca «Surf Saulīte».

  • Sestdiena 6.augusts tradicionāli iesāksies ar svētku gājienu, kurā piedalīsies Ventspils pašvaldības uzņēmumi, iestādes, organizācijas, amatiermākslas kolektīvi, iedzīvotāji un svētku viesi ar atraktīvām darbinieku prezentācijām un tehniku.

Lielajā laukumā visas dienas garumā muzikālo karuseli „Viena vieta uz brieža vēl brīva ...» iegriezīs Ventspils amatiermākslas kolektīvi un arī vieskolektīvi. Savukārt pievakarē ikviens, kurš vēlēsies pārbaudīt savas muzikālās dotības, varēs piedalīties Latvijas karaoke čempionātā, lai iegūtu vērtīgas balvas un tiesības pārstāvēt Latviju starptautiskajā karaoke konkursā.

Rātslaukumā iecerēts plašs grāmatu tirdziņš, darbosies radošās darbnīcas, notiks literārie lasījumi un skanēs muzikāli priekšnesumi.

Kā katru gadu neatņemama Ventspils Pilsētas svētku sastāvdaļa ir Baltijas Ziedu paklāju festivāls. Šogad tas norisināsies jau vienpadsmito reizi, pulcējot 44 puķu draugu komandas no Latvijas, Lietuvas, Krievijas un Baltkrievijas. Ziedu paklāja festivāla devīze ir «Es ziedu – dziedu Tev!» – katra ziedu paklāju tēma būs kāda dziesma. Skaņdarbi, kas iedvesmojuši festivāla dalībniekus , tiks izdziedāti dienas koncertā Ostas ielas promenādē uz centrālās skatuves. Tās izpildīs vokāli instrumentālais ansamblis «Egle» un Miks Dukurs ar pavadošo grupu.

Dienas vidū Ostas ielas promenādē modes dāmas priecēs televīzijas dīvas Ketijas Dombrovskas vadītā programma «Stila kokteilis». Programmas ietvaros notiks frizieru mākslas un vizāžistu konkurss-šovs «Jūras orhideja», modes un body art šovs, darbosies dāmu tirdziņš «Andele mandele», kā arī foto un stila darbnīca. Savukārt ielu kultūras cienītājus uz programmu «Hip Hop zapte» ielūdz Mixmaster AG , lai radošajās darbnīcās kopīgi izmēģinātu spēkus hip hop dejās, bīboksā, ielu vingrošanā un citos ielu mākslas veidos. Stiprā dzimuma pārstāvjiem, līdzsvara saglabāšanai, būs iespēja pavērot Latvijas spēkavīru čempionāta superfinālu, kurā par čempiona titulu sacentīsies Latvijas spēcīgākie vīri.

Amatus godā cels ne tikai Ostas ielas promenādē, kur darbosies plašs svētku tirdziņš, bet arī Livonijas ordeņa pilī, kur vietējais jokdaris Tils kopā ar draudzeni Pūci iepazīstinās ar cunftēm, viduslaiku amatiem un ieražām, kā arī Amatu mājā, kur savu meistarību demonstrēs 1.Starptautiskā Amatniecības foruma viesi no piecām valstīm.

Ventspils Jaunrades nams romantiski noskaņotajiem svētku viesiem piedāvās piedalīties mēness novērojumos, un kopīgi muzicēt brīvā mikrofona koncertā.

Sestdienas izskaņā, pirms ikgadējā krāšņā salūta, Ostas ielas promenādē muzicēs starptautiski atpazīstamākā Latvijas blūza grupa «Latvian Blues Band» un viesmākslinieks - leģendārais blūzmenis Boney Fields (ASV), kā arī Jelgavas bigbends kopā ar solistiem Lieni Candy, Ievu Kerēvicu, Normundu Rutuli un Jāni Kurševu.

Svētku ballē Reņķa dārzā populārākās Imanta Kalniņa, Raimonda Paula un Adriana Kukuvasa dziesmas izpildīs Latvijas vadošie vieglās mūzikas vecmeistari Olga Rajecka, Uģis Roze, Viktors Lapčenoks un Adrians Kukuvass. Par balles apmeklētāju noskaņojumu gādās grupas «Otra puse» un «Rīgas Viļņi». Savukārt lielajā teltī valdīs pavisam citāda gaisotne, jo savu ilggadējo dīdžejošanas pieredzi demonstrēs Mixmasters AG, uzstāsies Goran Gora kopā ar grupu «The Yrs», kā arī fanus priecēs ventspilnieki «The Seven Floor».

  • 7.augustā ikviens tiek laipni aicināts uz Amatu dienu un Amatniecības foruma viesu darinājumu tirdziņu Piejūras brīvdabas muzejā.

Pārventas centrā tradicionāli notiks bardu koncerts, bet Pārventas bibliotēkā kamermūzikas koncerts «Vācu un franču šedevri» ar Liepājas simfoniskā orķestra koka pūšamo instrumentu ansambļa «Amber Sound Quintet» un pianistes Ievas Kļaviņas piedalīšanos.

Pašus mazākos svētku apmeklētājus Bērnu pilsētiņā un bērnu parkā «Fantāzija» uz dzimšanas dienas torti ielūdz pilsētas Karlsons.

Svētku izskaņā teātra namā «Jūras vārti» ventspilniekus un pilsētas viesus gaida īpašs muzikāls notikums - Uģa Prauliņa vēsturiskās folk-baroka operas «Opera Ficta» pirmizrāde.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu