Šarmantais francūzis Manu Katče ar savu džeza projektu - pirmo reizi Baltijā (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Slavenais ECM ierakstu kompānijas mūziķis Manu Katče (Manu Katche) uzstāsies ar savu džeza grupu Lielajā ģildē 28.maijā 

Manu Katče ir īsts ģēnijs. Klausoties viņa partijas, ar pamirušu sirdi gaidi, kad viņš nākošo reizi uzsitīs pa bungām. Uzminēt to nav iespējams, jo viņš nemuzicē sinhroni ar pārējiem muzikantiem, bet viņš vienmēr uzsit tieši tad, kad vajag, tādējādi ienesot muzikālu harmoniju.

Rīgā ar viņu uzstāsies izcili mūziķi – britu džeza pianists Džims Vatsons, norvēģu saksofonists Tore Brunborgs un itāļu trompetists Luka Akvino.

Dažkārt Manu Katči sauc par aizmirsto varoni. Viņš reti kad parādās uz tādu žurnālu vākiem, kā Modern Drummer. Bet pretēji tam viņš ir ārkārtīgi populārs starp slavenajiem mūziķiem, kas atzinuši visi kā viens viņa galveno talantu – prasmi muzikāli, ar stilu un kaisli sajaukt dažādus muzikālus stilus un ļoti bieži viņu darbus glābj tieši Manu Katčes meistarīgie ritma zīmējumi.

Fakts, ka Manu bungu skanējams ir neatkārtojams, padara viņu jo īpašu. Tādu nav daudz, piemēram, Fils Kolins, Džims Keltners, Vinnijs Kolajuta, bet Manu starp viņiem visiem atšķiras ar savu stilu. To imitēt nav jēgas, jo tas pārsvarā bāzējas uz muzikalitāti, viņš redz spēli ar bungām kā ainavas krāsošanu. Skaņas priekš Manu ir kā krāsas. Viņs otu vietā izmanto bungu vālītes un bungu komplektu kā krāsu palitru. Tāpat kā gleznošanā viegli otas triepieni ir nozīmīgi kontrasta veidošanā. Tāpēc viņam patīk izmantot splešus, lai piedotu krāsu savai spēlei. Kā saka Manu pats: «es jau sen uzskatu, ka sitaminstrumentus jāizmanto kā melodiskais instruments tāpat kā klavieres. Pateicoties manai izglītībai (klasiskā perkusija), es pārvaldu stilu, kas ir netradicionāls. Es dodu priekšroku melodijas pasvītrošanai.»

Manu Katčes starptautiskā karjera sākās ar Pītera Gabiela uzaicinājumu ierakstīt albumu SO. Tieši tad 80.gados Manu pamanīja tā laika slavenie popa un roka izpildītāji un kopš tā brīža viņš ir ierakstījis kopā albumus un uzstājies ar Stingu, Dire Straits, Tears for Frears, Polu Jangu, Džo Satriani, Janu Garbareku un daudziem citiem. Bet Manu nodarbina sevi arī pats, tikko rudenī iznācis viņa ceturtais džeza albums ar nosaukumu Manu Katche, jo nekas cits nenes tādu piepildījumu kā dzirdēt savas dziesmas pilnīgumu grupas izpildījumā melodijai, kas sarakstīta uz klavierēm kādā mazā Francijas stūrītī.

  • Biļetes ir iespējams iegādāties Biļešu servisa kasēs un internetā.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu