Sasaukta Saeimas ārkārtas sesijas sēde (10)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Agnese Gulbe/LETA

Saeimas Prezidijs trešdien, 22.augustā, nolēma sasaukt Saeimas ārkārtas sesijas sēdi.

Kā informē parlamenta Preses dienestā, deputāti plāno lemt par šā gada valsts budžeta grozījumiem.

Kā atgādina LETA, 2012.gada budžeta grozījumos prioritārajiem pasākumiem Ministru kabinets nolēmis sadalīt papildu 70 miljonus latu.

Saskaņā ar valdības lēmumu vislielākais papildu finansējums paredzēts Satiksmes ministrijai - 20,6 miljoni latu. Piešķirtie līdzekļi tiks novirzīti valsts un pašvaldību autoceļu uzturēšanai un atjaunošanai, kā arī dotācijai sabiedriskā transporta pakalpojumu sniedzējiem.

Veselības ministrijai papildu finansējums paredzēts 19,5 miljonu latu apmērā. Papildu līdzekļi plānoti Mātes un bērna veselības uzlabošanas plāna īstenošanai 1,1 miljona latu apmērā, rindu mazināšanai uz medicīnas pakalpojumiem, diagnostisko un laboratorisko izmeklējumu nodrošināšanai, speciālistu konsultāciju un dienas stacionāros sniegto pakalpojumu samaksai 7,4 miljonu latu apmērā.

Kultūras ministrijai papildu piešķirs līdzekļus 5,1 miljona latu apmērā, tostarp nodrošinot finansējumu pašvaldībām dziesmu un deju svētku procesa nodrošināšanai, Latvijas Nacionālās operas saimnieciskās darbības stabilizācijai un skatuves rekonstrukcijai, kā arī mūzikas instrumentu, skaņu un gaismas tehnikas un koncerttērpu iegādei teātriem, orķestriem un koriem.

Papildu līdzekļi piešķirti Labklājības ministrijas vajadzībām 3,9 miljonu latu apmērā. Finansējums paredzēts piemaksām politiski represēto pensijām 2,2 miljonu latu apmērā, valsts sociālā nodrošinājuma pabalstiem un valsts pabalstiem ar celiakiju slimiem bērniem apmēram 496 000 latu apmērā. Plānoti līdzekļi invalīdu tehnisko palīglīdzekļu saņemšanai.

Papildu līdzekļi piešķirti Zemkopības ministrijai 2,3 miljonu latu apmērā valsts atbalstam lauksaimniecībā, Ārlietu ministrijai - 402 000 latu apmērā Latvijas ārpolitikas interešu īstenošanai, Iekšlietu ministrijai - 3,9 miljonu latu apmērā Drošības policijas darbības nodrošināšanai, Izglītības un zinātnes ministrijai - 3,2 miljonu latu apmērā augstas klases sportistu un treneru materiālajai stimulēšanai par izciliem sasniegumiem sportā un citiem sporta veicināšanas pasākumiem.

Izdevumu pieaugums plānots atbilstoši valsts ilgtermiņa izaugsmes rādītājiem un ievērojot Eiropas Savienības noteikumus valsts budžeta deficītu 2013.gadā samazināt par 0,5%, informēja Finanšu ministrijā.

«Šis gads ir radījis samērā drošu bāzi, lai varētu apgalvot, ka kopumā tas izdevies veiksmīgs, tādēļ varam atļauties arī atsevišķus ekonomikas stimulācijas pasākumus šā gada budžeta grozījumos,» iepriekš norādīja finanšu ministrs Andris Vilks (V). Viņš atzīmēja, ka šī ir pirmā reize pēdējos piecos gados, kad budžetu nevis mazina, bet gan palielina.

Ministrijas pārstāvju sniegtā informācija pēc 17.augusta valdības sēdes liecina, ka ar šā gada budžeta grozījumiem kopumā budžeta izdevumi, ieskaitot prioritāros pasākumus 70 miljonu latu apmērā, šogad palielināsies par 222 miljoniem latu.

Lielākā summa paredzēta Eiropas Savienības (ES) līdzfinansēto projektu īstenošanai lauksaimniecībā - tā sasniedz 88,2 miljonus latu. Tālāk seko prioritārie pasākumi 70 miljonu latu apmērā, par kuriem notikušas plašākās diskusijas. Vēl 21,2 miljoni latu paredzēti vecuma pensiju izmaksām, 13,3 miljoni - iemaksām ES budžetā, 9,1 miljons latu - Latvijas Nacionālās bibliotēkas projekta īstenošanai Kultūras ministrijai.

4,1 miljons latu paredzēts naftas produktu rezervju sistēmas uzturēšanai, attiecīgi palielinot arī valsts pamatbudžeta ieņēmumu prognozes pievienotās vērtības nodoklim un valsts nodevai par naftas produktu drošības rezervju uzturēšanu. Citi izdevumi veido 13,5 miljonus latu.

Komentāri (10)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu