Sasirgušas pasažieres dēļ lidmašīna veic ārkārtas nosēšanos; latviete steidz palīgā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Reisa Liverpūle-Rīga lidmašīna bija spiesta veikt ārkārtas nosēšanos Dānijā, jo kādai 68 gadus vecai pasažierei lidmašīnā kļuvis slikti. Sasirgusī nerunāja angliski, tāpēc palīgā steidza cita lidmašīnas pasažiere - Solvita Rovīte, kura palīdzēja iztulkot sievietes sacīto, otrdien vēstīja laikraksts «Telegraph&Argus».

Cietušajai sievietei lidojuma laikā palicis slikti - viņai bijušas sāpes krūtīs, sieviete nobālēja un bija apgrūtināta elpošana. Viņai tika iedota skābekļa maska, tomēr bija skaidrs, ka sievietei nepieciešama medicīniska palīdzība.

Lidmašīnas apkalpes locekļi vaicāja, vai pasažieru vidū ir kāds mediķis. Kā izrādījās, lidmašīnā bija mediķe Sjūzena Bella. Sasirgusī sieviete nespēja sazināties angliski, tāpēc latviete Solvita Rovīte steidza palīgā, kļūdama par tulku.

Lidmašīna veica ārkārtas nosēšanos Billundas lidostā Dānijā, un 68 gadus vecā sieviete tikanodota mediķiem, līdzi izkāpa arī Rovīte, lai turpinātu pildīt tulka pienākumus.

Sasirgusī sieviete nevarēja turpināt lidojumu, tāpēc tika nogādāta vietējā slimnīcā turpmākiem izmeklējumiem.

Tikmēr pārējie pasažieri pateicās lidmašīnas apkalpei, latvietei Rovītei un mediķei, kas palīdzēja sasirgušajai sievietei.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu