Sašutuši policisti Parīzē protestē pret sava kolēģa apsūdzēšanu slepkavībā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/AP

Simtiem sadusmotu policistu trešdienas vakarā Elizejas avēnijā Parīzē sarīkojuši protestu pret apsūdzību izvirzīšanu kolēģim, kurš galvaspilsētas piepilsētā nošāvis recidīvistu.

Laikā, kad policisti devās protesta gājienā vislabāk pazīstamajā Francijas galvaspilsētas avēnijā un Bobiņī piepilsētā, kur notika drāma, iekšlietu ministrs Klods Geons izplatīja paziņojumu, ka «saprot viņu emocijas».

Iekšlietu ministrijā ieradās trīs policijas arodbiedrību delegācija un pieprasīja, lai apsūdzētajam policistam turpina izmaksāt algu.

Neierastais solidaritātes žests no policijas puses sekoja dienu pēc tam, kad viens no viņu kolēģiem tika arestēts par tīšu slepkavību.

Sestdienas vakarā vienā no Bobiņī rajoniem viens no četriem policistiem, kuriem tika ziņots par bēguļojošu recidīvistu, saskāries ar bruņotu vīrieti, kurš viņam metis ar granātu. Viņš izšāvis četras reizes un vīrietis miris.

Tomēr autopsija parādīja, ka upuris sašauts mugurā, bet granāta izrādījusies imitācija.

33 gadus vecais policists paziņojis, ka rīkojies pašaizsardzības nolūkos.

«Mēs nenoliedzam, ka ir jāspriež tiesa, taču tiesneša sniegtais tīšas slepkavības raksturojums ir nesaprotams,» sacīja policistu pārstāvošās arodbiedrības līderis Nikolā Komte.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu