Sātīgā skābeņu zupa

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: CC Licence

Nepieciešams:

500 g svaigas cūkgaļas ar kauliņu
500 g žāvētu ribiņu
300 g skābeņu
0,5 glāzes smalko putraimu
2 sīpoli
500 g kartupeļu
2 burkāni
pipari
lauru lapas
sāls
4 vārītas olas
skābs krējums
zaļumi

Pagatavošana:

Cūkgaļu un ribiņas liek vārīties, pieliek veselus sīpolus, piparus. Kad gaļa gandrīz gatava, pieliek putraimus.

Gatavu gaļu izņem no buljona. Buljonam pieliek sarīvētus burkānus, sagrieztus kartupeļus un vāra gatavu. Beigās zupai pieliek lauru lapu, sagrieztas skābenes, sāli, gabaliņos sagrieztu gaļu, pavāra dažas minūtes. Gatavu zupu sāla, pieliek sagrieztu olu, pasniedz ar sasmalcinātiem zaļumiem.

Pie skābeņu zupas var pasniegt skābētus gurķus vai sālītas sēnes.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Nepalaid garām
Uz augšu