Saūda Arābijā <i>drifterim</i> piemēro nāvessodu – galvas nociršana

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ekrānšāviņš

Tuvo Austrumu valstī, kur izklaides iespējas ir dikti ierobežotas vietējie vīrieši garlaicību kompensē ar «hagwalah», jeb driftēšanu lielā ātrumā pa koplietošanas ceļiem. Vienam šādam pārgalvim izklaide beidzās ar divu cilvēku nāvi, kuri patrāpījās nevaldāmajai automašīnai ceļā.

Ceļu satiksmes negadījumā (CSNg) iesaistītais automašīnas vadītājs no notikuma vietas aizbēga, taču pēc vairāku aculiecinieku sniegtās informācijas, jau pavisam drīz tika atrasts. Stājoties tiesas priekšā, pārgalvīgajam drifterim tika piespriests nāvessods, kurš paredz publisku galvas nociršanu.

Pagaidām nav zināms, kad sods tiks izpildīts un vai tas varētu tikt mīkstināts. Pirms septiņiem gadiem Saūda Arābijā kāds flotes virsnieks izraisīja līdzīgu CSNg, kurā dzīvību zaudēja trīs nepilngadīgas personas. Arī toreiz tiesa piesprieda nāvessodu, taču vēlāk tas tika mīkstināts uz 3000 pātagas sitieniem un 20 gadiem cietumā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu