Saukāns/Dambis «Dakaras» rallija pirmajā dienā ieņem 123. vietu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Slavenajā «Dakaras» rallijreidā pirmajā posmā vieglo automobiļu klasē Latvijas ekipāža Māris Saukāns un Andris Dambis svētdien ierindojās 123. vietā.

Saukāns/Dambis rallijreidā startē ar elektropiedziņas automašīnu «OSCar eO». 57 kilometrus garo pirmo posmu Latvijas ekipāža veica stundā, 12 minūtēs un 46 sekundēs, par 41 minūti un 34 sekundēm atpaliekot no uzvaru izcīnījušā krieva Leonīda Novicka.

Citi «Team Latvia» pārstāvji vieglo automāšinu klasē krievs Antons Grigorovs un latvietis Ainārs Princis ierindojās 53. vietā, līderim zaudējot 13 minūtes un 56 sekundes.

Smago automašīnu klasē 36. vietā ierindojās francūzis Žans Marī ar stūrmani Žanu Klodu Katē no Beļģijas un Kasparu Dambi no Latvijas, uzvarētājam Marselam van Vlietam no Nīderlandes zaudējot 18 minūtes un 24 sekundes.

Kopā «Dakaras» rallijreida sacensībās «Team Latvia» sastāvā ir 20 cilvēki, kas atbild par trim sporta automašīnām, trim tehniskajām un vienu žurnālistu automašīnu.

Jau vēstīts, ka svētdien pirmajā posmā pēc kritiena mira argentīniešu motobraucējs Horhe Martiness Boero.

Pirmajā posmā motociklu klasē uzvaru svinēja Čīles motosportists Fransisko Lopess.

Kā ziņots, «OSCar eO» ir nopietna sporta mašīna ar četriem velkošiem riteņiem, vienu elektromotoru, 210 kilovatiem, 800 ņūtonmetriem, vienu elektrisko ģeneratoru, vienu iekšdedzes motoru, kas iedzen šo ģeneratoru, 240 litru benzīnbāku un, galvenais, - ar 160 maziem akumulatoriem, kas dod 600 voltu strāvas spriegumu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu