Sausnītis: Par Vildes nākotni Latvijas izlasē skaidrība būs septembrī

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Skaidrības par Raimonda Vildes nākotni Latvijas vīriešu volejbola izlases galvgalī šovasar nebūs un lēmums varētu tikt pieņemts septembrī, sarunā ar aģentūru LETA izteicās Latvijas Volejbola federācijas (LVF) prezidents Atis Sausnītis.

Jūnija sākumā Latvijas izlase palika viena uzvarēta seta attālumā no iekļūšanas Eiropas čempionāta finālturnīrā, kad divu maču summā tika atzīts Turcijas izlases pārākums. Pēc Jelgavā notikušās atbildes spēles Vilde publiski izteica gatavību atkāpties no valstsvienības galvenā trenera posteņa.

«Izvērtējumu veikusi gan treneru komisija, gan arī pats treneru kolektīvs, tomēr šobrīd ir klusais periods,» izteicās Sausnītis, kurš atzina, ka LVF centīsies rast iespēju, lai Latvijas izlases treneri pieredzes iegūšanas nolūkos varētu aizbraukt uz Eiropas čempionāta finālturnīru.

Sausnītis nevēlējās apgalvot, ka nekvalificēšanās finālturnīram bija tikai un vienīgi treneru vai volejbolistu vaina.

«Vienmēr gribas uzvarēt, īpaši savās mājās. Droši vien tāda pat sajūta pašlaik ir arī U-20 basketbola izlasei, bet tāds ir lielais sports,» atzina LVF prezidents. «Nevaru teikt, ka bija rupjas kļūdas, kādas krasi nepareizas darbības. Vienkārši vairāk paveicās pretiniekiem, viņi nedaudz labāk izmantoja savas iespējas.»

«Tāpēc neuzskatu, ka ir jāpieņem ļoti radikāli lēmumi. Šie izlases spēlētāji vairāk ir saistīti ar Latvijas treneriem, turklāt tie resursi, ko pašlaik Latvijas valdība izdala sportam, ir salīdzinoši minimāli, tāpēc grūti uzaicināt speciālistu no ārvalstīm,» atzina Sausnītis un pieļāva iespēju, ka Vilde varētu saglabāt amatu. «Mums ir jāapzinās, cik lieli esam, un jāizmanto tie resursi, kādi ir pašiem. Tāpēc uz visiem notikumiem skatos reālistiski. Septembrī skatīsimies un lemsim, kam uzticēt nākamo divu gadu periodu.»

Latvija līdz šim Eiropas čempionāta finālturnīrā piedalījusies vienu reizi, tomēr tas notika vēl 1995. gadā, kad viens no līderiem bija pats Vilde, kurš gan finālturnīrā traumas dēļ nepiedalījās.

Eiropas čempionāta finālturnīrs šogad no 20. līdz 29. septembrim notiks Polijā un Dānijā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu