Savdabīgu pārsteigumu Īrijas latviešiem sagādājis ieņēmumu dienests (258)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Fried Dough, CC BY-SA 2.0

Savdabīgu Ziemassvētku dāvanu mums Īrijas latviešiem sagādājis Īrijas ieņēmumu dienests - 24.decembrī paziņots, ka no nākamā gada 1.janvāra spēkā stāsies jauni cigarešu ievešanas ierobežojumi, vēstī portāls «baltic-ireland.ie».

[Ziņa precizēta.]

Portāls vēstī, ka pēc 1.janvāra no Bulgārijas, Horvātijas, Ungārijas, Latvijas, Lietuvas un Rumānijas, nemaksājot papildu akcīzes nodokli, Īrijā varēs ievest tikai 300 cigaretes, šā brīža 800 cigarešu jeb 40 paciņu vietā.

Par cigaretēm, kas pārsniedz šo daudzumu, būs jāmaksā atbilstošs akcīzes nodoklis un tās būs jādeklarē. Ierobežojumi neattiecas uz citiem tabakas izstrādājumiem, kas ievesti no minētajām ES dalībvalstīm, ja vien tie ir paredzēti personīgai lietošanai, nevis komerciāliem mērķiem.

Īrijas ieņēmumu dienests norāda, ka Īrija ir tiesīga mainīt Eiropas Savienības (ES) noteikumus attiecībā uz tām dalībvalstīm, kurās līdz 1.janvārim nebūs sasniegts ES minimālais tabakas izstrādājumu nodoklis.

Šis ierobežojums tiks noņemts, ja minētās ES dalībvalstis līdz 2017.gada 31.decembrim sasniegs tabakas izstrādājumu minimālo nodokļu līmeni.

Komentāri (258)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu