Šāvējs Kuzmins 28.vietā pēc PK posma kvalifikācijas pirmās kārtas (9)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Pieredzējušais Latvijas šāvējs Afanasijs Kuzmins ieņem 28.vietu pēc otrdien aizvadītās ASV notiekošā Pasaules kausa posma kvalifikācijas sacensību pirmās kārtas.

Ātršaušanas sacensībās ar pistoli 25 metru distancē Kuzmins savāca 276 punktus, kas ļāva apsteigt vien divus šāvējus.

Ja astoņu un sešu sekunžu sērijas Kuzminam izvērtās diezgan sekmīgas, iegūstot attiecīgi 96 un 97 punktus, ļoti neveiksmīga viņam bija četru sekunžu sērija, kurā tika iegūti vien 83 punkti. Ja arī trešajā sesijā Kuzmins būtu startējis aptuveni tikpat labi kā pirmajās divās, viņš pretendētu uz iekļūšanu labāko desmitniekā.

Līderis ar 295 no maksimāli iespējamajiem 300 punktiem pašlaik ir krievu šāvējs Aleksejs Kļimovs.

Trešdien notiks otra kvalifikācijas kārta, bet pēc tam seši labākie šāvēji kvalificēsies finālam.

Kuzmins ir vienīgais Latvijas pārstāvis šajā Pasaules kausa posmā.

Kā ziņots, Kuzmins cer kvalificēties 2016.gada Riodežaneiro olimpiskajām spēlēm, tādējādi kļūstot par vienīgo sportistu pasaulē, kurš karjeras laikā piedalījies desmit Olimpiādēs.

Pagājušā mēneša vidū Latvijas Olimpiešu klubs 66 gadus vecajam Kuzminam simboliski dāvāja 873 patronas, kas bija tieši tik, cik dienu atlicis līdz Riodežaneiro Olimpiādei.

Zīmīgi, ka pēc 2012.gadā aizvadītajām Londonas olimpiskajām spēlēm Kuzmins pavēstīja, ka Olimpiādē vairs neplāno startēt.

Kuzmins pirmajās olimpiskajās spēlēs piedalījās 1976.gadā, bet izlaida 1984.gada olimpiskās spēles. Viņš savas karjeras laikā ticis pie divām olimpiskajām godalgām - zelta 1988.gadā un sudraba 1992.gadā.

Kuzmins ir arī daudzkārtējs Eiropas un pasaules čempions, pasaules rekorda īpašnieks šaušanā ar revolveri, kā arī otrais cilvēks pasaulē, kurš sasniedzis fantastisku rezultātu - 600 trāpījumi no 600 šāvieniem.

Komentāri (9)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu