Savickis: Koziols ne visai pareizi pārvaldīja naudu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Kontinentālās hokeja līgas kluba Rīgas «Dinamo» akcionārs Juris Savickis intervijā portālam «diena.lv» sacījis, ka klubs viņam ir kā smags darbs, ko viņš veic Latvijas tautas labā.

Par darbu ar «Dinamo» Savickis saka: «Mēs sākām, jo ticējām — projekts ir tik foršs, ka to agri vai vēlu atbalstīs Latvijas tauta un Latvijas valdība, mums būs daudz sponsoru un akcionāru, visi centīsies palīdzēt «Dinamo». Ja es būtu zinājis, kā tas notiks, visas tās grūtības ar menedžmentu… Koziols tiešām ir interesanta personība, foršs džeks, viņš nešķērdēja naudu. Es teiktu, ka viņš ne visai pareizi pārvaldīja to naudu.»

Uz jautājumu, kā tas izpaudās, Savickis atbildēja: «Tas nozīmē, ka viņš to netērēja pats sev, bet ļāva naudu tērēt citiem pilnīgi nevajadzīgos, bieži privātos virzienos. Privāto naudu, kas salasīta pa kripatiņai, nevar tik vienkārši — te tev prēmija, vajag privāto lidmašīnu uz pusdienām, re, kur ir.»

Savickis arī stāsta, ka Koziols bijis ļoti ambiciozs. «Otrs — tā kā viņš ir ļoti ambiciozs, viņš mēģināja kluba sakarā (sevišķi Maskavā) nostāties priestera lomā. Mēs te no Rietumiem, bet jūs visi no Āzijas — stāviet klusu un mācieties, kā tas jādara! Klubiem, kuriem ir 50 miljonu budžets un kur spēlē zvaigznes ar trīs līdz piecu miljonu eiro algu, pa pieciem gadiem spēlējuši Kanādā…»

Rīgas «Dinamo» akcionārs atklāj, ka pie viņa pēc atbalsta vērsās draugi, tāpēc viņš ir nokļuvis klubā: «Mani uzrunāja draugi, lai palīdzu «nostādīt» lietu uz kājām. Es savu dzīvi un savu bērnu dzīvi saistu ar Latviju. Nekādu ambīciju un nekādas ietekmes palielināšanas šajā lietā nav. Esmu sev uzkrāvis smagu projektu, smagu darbu Latvijas tautas labā. Daudzi bagātie un varenie Latvijā kaut kā ne visai grib palīdzēt valstij, domā, labāk, lai to izdara kāds cits, es savu naudu Šveicē noguldīšu.»

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu