Savu jauno mācību gadu uzsākusi Humanitārā akadēmija jauniešiem (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Sestdien, 12. oktobrī, savu jauno mācību gadu uzsāka Daugavpils Universitātes Humanitārās fakultātes Jauniešu interešu izglītības skola «Humanitārā akadēmija jauniešiem», kurā šogad pieteikušies vairāk nekā 80 jaunieši no dažādām Latvijas pilsētām un novadiem.

«Humanitārās akadēmijas jauniešiem» (HAJ) pirmo šī gada tikšanos ar apsveikumu atklāja Daugavpils Universitātes (DU) Komparatīvistikas institūta pētniece Ilze Kačāne. Turpinājumā norisinājās nodarbības. Tās vadīja HAJ aizbildnis režisors, Latvijas Zinātņu akadēmijas Goda loceklis, Triju Zvaigžņu ordeņa kavalieris Jānis Streičs un DU Humanitārās fakultātes Svešvalodu centra vieslektore no Ķīnas Šuanga Cjanga (Shuang Zhang). Jānis Streičs HAJ dalībniekiem uzstājās ar priekšlasījumu «Latgales fantoms un īstenība», bet Šuanga Cjanga sniedza ieskatu Ķīnas sockultūrā un ķīniešu valodas pamatos.

Skolas 2013./ 2014. studiju gads ir jau 4. gads, kad DU piedāvā dažādu lekciju un praktisko nodarbību ciklu 10.–12. klašu skolēniem, arodskolu audzēkņiem un citiem jauniešiem, kuri padziļināti interesējas par humanitārajām zinātnēm. Par katru HAJ apmācību gadu un vairāk nekā 50 procentiem apmeklētu nodarbību jaunieši saņem sertifikātu. Tas sniedz priekšrocību – 10 papildus punktus stājoties DU Humanitārās fakultātes studiju programmās. Kopumā pirmo 3 gadu darbības laikā HAJ ir apmeklējuši 362 jaunieši, sertifikātus par vismaz 50% apmeklēto nodarbību saņēmuši 192 jaunieši. Šogad DU Humanitārajā fakultātē studijas uzsāka 9 HAJ absolventi.

Interešu izglītības skola «Humanitārā akadēmija jauniešiem» realizē trīsgadīgu programmu «Latvijas jaunatnes intelekts Latvijas nākotnei». Tās mērķis – raisīt jauniešos interesi par literatūras, valodniecības, svešvalodu, teātra, kino, tēlotājmākslas, reliģijas, folkloras un citām kultūras un mākslas jomām, motivēt jauniešus humanitāro jomu izvēlei nākotnes studijām, kā arī veidot noturīgu interesi par izglītības iespējām Latvijā un Latvijai. Humanitārā akadēmija jauniešiem palīdz Latvijas jaunatnei attīstīt sevi, lai Latvijas jaunieši intelektuāli būtu pasaules attīstītāko valstu jauniešu līmenī, kā arī pilnīgāk apzinātos savas nacionālās un valstiskās identitātes savdabību. Tā ir pirmā šāda veida izglītojošā institūcija Latvijā.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu