SC deputāti pievienojas šokētajiem Latgales iedzīvotājiem: Āboltiņai jāatvainojas

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Deputāti, kas ievēlēti no «Saskaņas centra» (SC) saraksta Latgales vēlēšanu apgabalā, uzskata, ka Saeimas priekšsēdētājai Solvitai Āboltiņai (V) jāatvainojas šī reģiona iedzīvotājiem.

Jau ziņots, ka Āboltiņa iepriekš telekanālā «PROTV100» cilvēkus, kas nemaksā nodokļus, salīdzinājusi ar marodieriem. Āboltiņas izteikumi īpaši aizskāra vairākus Latgales iedzīvotājus, kuri atklātā vēstulē Saeimas priekšsēdētājai pieprasīja atvainošanos.

«Darbība, kas ieguvusi nosaukumu «legālā kontrabanda», daudziem reģiona iedzīvotājiem vārda tiešā nozīmē ir kļuvusi par vienīgo iztikas avotu, kas ļauj izdzīvot,» paziņojumā presei vēsta no «Saskaņas centra» saraksta Latgales vēlēšanu apgabalā ievēlētais Saeimas deputāts Jānis Tutins.

«Vara attiecībā pret valsts depresīvākā reģiona iedzīvotājiem ir ieņēmusi pozīciju – «izdzīvojiet, kā gribat». Āboltiņas kundze ir aizmirsusi par to, ka tieši valdošās partijas, un jo īpaši Saeimas spīkeres vadītā «Vienotība», nav darījusi neko, lai Latgale attīstītos!» norādījis Tutins.

Astoņi deputāti, kas no SC saraksta ievēlēti Latgales vēlēšanu apgabalā uzskata, ka Āboltiņas izteikumi ir necienīgi. Arīdzan viņi pievienojušies Latgales iedzīvotājiem, pieprasot atvainošanos no Āboltiņas.

atklātu vēstuli Āboltiņai

«Esam dziļā šokā un neizpratnē par to, ka Valsts otrā amatpersona šī gada 8.februāra telekanāla «PROTV100» intervijā var atļauties publiski savas valsts iedzīvotāju daļu salīdzināt ar marodieriem, kurus kara laikā šāva bez tiesas un izmeklēšanas,» pauda Latgales iedzīvotāji.

«Jebkurā gadījumā mēs pieprasām no publisku atvainošanos telekanālā «PRO100TV» un LTV ziņu raidījumā «Panorāma» nedēļas laikā no šīs vēstules izsūtīšanas brīža, pretējā gadījumā mēs panāksim atvainošanos tiesiskā ceļā!» - norādīja aizskartie Latgales iedzīvotāji.

šeit

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu